Stredné Považie získa priame vlakové spojenie s Prahou

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 11:44 • 2 min
Stredné Považie získa priame vlakové spojenie s Prahou

TRENČÍN – V nedeľu 6. marca prvýkrát vyrazí expresný vlak ARRIVA z Trenčína a Trenčianskej Teplej do Prahy. Na túto trasu sa vydá každú nedeľu popoludní, späť z Prahy sa bude vracať v sobotu ráno.

slovakia

left justify in out

Základné cestovné Trenčín – Praha bude stáť 12,96 eura, študenti s ISIC kartou budú mať 10-percentnú zľavu. Trenčín získa zavedením tohto vlaku priame spojenie nielen s českým hlavným mestom, ale tiež s univerzitnými mestami Olomouc a Pardubice, do ktorých dochádza množstvo slovenských študentov. Trať z Trenčína do Prahy dlhú 407 kilometrov prejde priamy spoj za päť hodín.


Expresný vlak ARRIVY pôjde z Trenčína každú nedeľu o 14:19, v Trenčianskej Teplej zastaví o 14:26 a do Prahy príde o 19:24. V opačnom smere pôjde z Prahy vždy v sobotu ráno o 8:40, do Trenčína dorazí o 13:42. Za cestovné lístky a občerstvenie vo vlaku možno platiť v českých korunách, aj eurách. Konkrétna cena v eurách bude vždy závisieť od aktuálneho kurzu eura a koruny. Aktuálne ceny vychádzajú z kurzu 27 Kč za 1 euro.

 

Vo vlaku ARRIVA nájdu cestujúci 120 polohovateľných sedadiel, miesto pre kočíky a bicykle. Vybrať si môžu aj pohodlnejšie sedadlá v oddychovej zóne doplnené o vankúšik pod hlavu a deku na prikrytie alebo miesta s detským kútikom. Na palube vlaku je bezplatná WiFi. Každý cestujúci si môže nabrať vodu z barelu s pitnou vodou, ktorý je umiestnený uprostred súpravy.


„Náš vlak bol vyrobený v Nemecku a predtým jazdil pre Deutsche Bahn. Keď sme ho priviezli do Česka, podrobili sme ho zásadnej rekonštrukcii a dostal nový interiér,“ vysvetľuje Jiří Nálevka, riaditeľ ARRIVA vlaky.

 

„Vybrali sme veľmi komfortné sedadlá, ktoré sa používajú v prvej triede, do vlaku sme inštalovali vysokorýchlostný internet i elektrické zásuvky. Nie je to elektrický vlak, no napriek tomu je vo vnútri veľmi tichý,“ dodal. Cestujúci si môže od stewarda kúpiť občerstvenie a základné hygienické potreby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies