Stredné Filipíny zasiahlo silné zemetrasenie, vyžiadalo si viac ako desať zranených

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 13:05 • 2 min
Stredné Filipíny zasiahlo silné zemetrasenie, vyžiadalo si viac ako desať zranených

MANILA - Strednú časť Filipín zasiahlo dnes silné zemetrasenie, ktoré vyvolalo paniku medzi obyvateľmi a podľa prvých informácií si vyžiadali viac ako desať zranených. Filipínsky vulkanologický a seizmologický ústav uviedol, že očakáva materiálne škody, ako aj ďalšie otrasy.

slovakia

left justify in out

Americká geologická služba USGS, ktorá sleduje zemetrasenia na celom svete, zaznamenala na Filipínach o 16.03 h miestneho času (10.03 h SELČ) otrasy s magnitúdou 6,5. Miesto vzniku lokalizovala pri meste Masarayao na ostrove Leyte, v približne 6,5-kilometrovej hĺbke.

 

Miestni obyvatelia pocítili silné chvenie a vybiehali v panike z budov, pričom niektorí spadli na zem. Podľa oficiálnych zdrojov, na ktoré sa odvoláva agentúra AP, sa ohnisko zemetrasenia nachádzalo v hornatej oblasti s malými mestečkami. Úrady preverujú správy, podľa ktorých došlo k poškodeniu ciest a domov.

 

Zranených je viac ako desať osôb, zatiaľ čo neznámy počet ľudí zostal uväznený pod troskami zrútenej budovy v meste Kananga. Vo väčšine zasiahnutých oblastí boli prerušené dodávky elektriny.

 

Po zemetrasení nebola vydaná výstraha pred vlnami cunami.

 

Filipíny často sužujú zemetrasenia vzhľadom na ich polohu v tzv. Ohnivom kruhu, ktorý je zónou silnej seizmickej a vulkanickej činnosti, obkolesujúcou Tichý oceán. V roku 1990 otrasy s magnitúdou 7,7 usmrtili na severe tejto krajiny takmer 2000 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies