Stredisko v Tatranskej Lomnici má novinku: Lyžiari si budú môcť odmerať svoj čas na zjazdovke

NETKY.SK • 28 Január 2016, 13:57 • 2 min
Stredisko v Tatranskej Lomnici má novinku: Lyžiari si budú môcť odmerať svoj čas na zjazdovke

TATRANSKÁ LOMNICA - V lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici si lyžiari na svahu Čučoriedky západ môžu odmerať čas svojej jazdy.

slovakia

left justify in out

„Bezplatná služba slalomových bránok s časomierou je vhodná pre širokú verejnosť, ktorá si chce vyskúšať prejazd bránkami a priblížiť sa zážitku špičkového svetového pretekára. Dojazdová časť tohto typu Audi Ski Arény, no s inými veľkostnými rozmermi, bude aj súčasťou Svetového pohára žien na začiatku marca v lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry,“ informovala hovorkyňa Tatry Mountain Resorts, a. s., Zuzana Fabianová.

 

Rýchlosť jazdy na osieťovanej a vyhradenej časti zjazdovky Čučoriedky západ meria časomiera s kompletným príslušenstvom. Dĺžka meraného úseku je približne 400 metrov. Dobre viditeľná časomiera s finálnym časom je umiestnená pri dojazde, ktorým lyžiar prechádza. „Novinka poteší všetkých, ktorí to s lyžovaním myslia vážne, ale aj tých, ktorí chcú zažiť pocit pretekára na trati či zabaviť sa s priateľmi pri porovnávaní si rýchlostných časov. Trať so slalomovými bránkami je postavená tak, aby ju zvládli deti, dospelí, seniori či začiatočníci. Možno práve na tomto svahu vyrastie ďalšia lyžiarska hviezda. Túto zimu sme na svahu Štart východ vytvorili aj populárnu Fun Zone pre rodiny s deťmi. Pripravené sú terénne vlny a jedna veľká klopená zákruta. Nenáročné snehové prekážky vedia zdolať aj úplní začiatočníci,“ priblížil riaditeľ horských stredísk vo Vysokých Tatrách Dušan Slavkovský.

 

V tatranských lyžiarskych strediskách je momentálne dostatočné množstvo snehu, a to aj napriek tomu, že teploty sa pohybujú tesne nad nulou. Na zjazdovkách v Tatranskej Lomnici je od 50 do 60 centimetrov snehu, Štrbské Pleso má 65-centimetrovú pokrývku a na zjazdovkách v Starom Smokovci je 40 centimetrov snehu. Podmienky na lyžovanie sú vo Vysokých Tatrách veľmi dobré. Lyžiari tu majú k dispozícii 19 kilometrov zjazdových tratí a 17 dopravných zariadení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies