Strediská v BBSK sú na zimu pripravené dobre

NETKY.SK • 8 December 2010, 08:40 • 2 min
Strediská v BBSK sú na zimu pripravené dobre

Strediská v BBSK sú na zimu pripravené dobre

slovakia

left justify in out

img

Pripravenosť na zimnú turistickú sezónu v Banskobystrickom kraji a tiež novinky v cestovnom ruchu boli okrem iného témou dnešnej konferencie, ktorá sa uskutočnila na Skalke neďaleko Kremnice.
Anton Bača z Odboru regionálneho rozvoja Banskobystrického samosprávneho kraja po konferencii TASR povedal, že lyžiarske strediská v kraji sú na zimu pripravené dobre. Navštívil deväť lyžiarskych centier s tým, že ho zaujímali najmä tie, ktoré boli zatvorené. Podľa jeho slov je potešiteľné, že opäť fungujú napríklad Čierny Balog či Šachtička a že sa rozbehla Košútka pri Hriňovej. "Druhý taký zaujímavý postreh z tých mojich deviatich návštev, že v každom stredisku majú program aj na letnú sezónu." Ako Bača pokračoval, hoci strediská nemajú plány investovať, štandard si uchovali. Bača dodal, že hlavne v južných oblastiach kraja sa lyžovanie ukázalo ako veľmi atraktívne a najmä cenovo prístupné pre návštevníkov z Maďarska, ale aj z okresov Rimavská Sobota, Lučenec a Veľký Krtíš. Štandardné lyžiarske oblasti navštevujú najmä domáci, hoci cudzinci tu zavítajú tiež.
Regionálna zástupkyňa Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) Lucia Stehlíková tiež oboznámila so zimnou kampaňou, ktorá má podporiť domáci cestovný ruch v sezóne 2010/2011. "Cieľovou kategóriou sú predovšetkým rodiny s deťmi a mladí ľudia. Cieľom zimnej kampane je presvedčiť slovenských turistov, že zostať na Slovensku sa oplatí," povedala Stehlíková. Práve mladým lyžiarom zo západného Slovenska chcú podľa jej slov ukázať, že "kvalitné služby v lyžiarskych strediskách nájdu aj na Slovensku a nemusia za nimi cestovať do rakúskych lyžiarskych stredísk". Kampaň s názvom Zimovačka na Slovensku je ďalej zacielená na krajiny, z ktorých k nám prichádza v zime najviac turistov. Patria medzi ne Česká republika, Poľsko a Maďarsko.
Na konferencii sa ďalej prezentovali lyžiarske strediská, múzeum či kúpele. Mária Hyžová zo strediska Skalka aréna k novinkám uviedla: "Veríme, že sa nám ešte podarí postaviť vlek na spodnej časti sedačkovej lanovky." Plánujú tiež rozšíriť snowpark. Vyznávačov zimného športu na doske chce potešiť aj Mýto ski centrum. "Chceme pre snowboardistov urobiť zvláštnu trať. Budú tam pripravené skoky, rôzne nerovnosti," povedal riaditeľ strediska Peter Chramec.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona