Stredajšie búrky si v Maďarsku vyžiadali jednu obeť, zranené sú desiatky ľudí

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 10:13 • 2 min
Stredajšie búrky si v Maďarsku vyžiadali jednu obeť, zranené sú desiatky ľudí

BUDAPEŠŤ - Jednu obeť a 29 zranených si vyžiadali intenzívne búrky, ktoré v stredu popoludní zasiahli územie Maďarska.

slovakia

left justify in out

Agentúru MTI o tom dnes informoval zástupca hovorcu Celoštátneho riaditeľstva úradu ochrany proti katastrofám Dániel Mukics. V budapeštianskom XIX. obvode zomrel obyvateľ obytného domu, ktorého v zatopenej pivnici zasiahol elektrický prúd. Zranenia utrpeli vo väčšine prípadov chodci a cestujúci v autách, na ktorých popadali vyvrátené stromy a padajúce konáre.

 

Záchranári v stredu popoludní zasahovali v súvislosti s búrkou v 189 prípadoch, a to najmä na území Budapešti a v jej okolí. Predtým ich však volali aj kvôli nevoľnostiam z horúčav: ošetrili takmer 900 pacientov. Hasičov na pomoc pri odstraňovaní vyvrátených stromov a popadaných konárov a pri odčerpávaní vody zo zaplavených pivníc a podchodov, ale aj k poškodeným komínom a strešným konštrukciám volali celkom vo vyše 3500 prípadoch. Vyše 2000 prípadov núdzového volania zaznamenali v hlavnom meste.

 

Dodávka elektriny vplyvom porúch spôsobených búrkou bola prerušená najmä vo Fejérskej župe. Problémy so železničnou dopravou následkom búrok zaznamenali na budapeštianskej Východnej stanici (Keleti pályaudvar), kde museli prerušiť premávku na viacerých koľajniciach, ktoré boli zasypané sutinou. Vlakové spoje hlavného mesta s Miškovcom a Szolnokom meškajú okolo pol hodiny a spoje medzi Budapešťou a Gödöllö dnes úplne zrušili, informovala štátna železničná spoločnosť Máv.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies