Streda bude upršaná, hrozia aj povodne

NETKY.SK • 13 November 2019, 08:54 • 2 min
Streda bude upršaná, hrozia aj povodne

BRATISLAVA - Streda má byť na celom Slovensku upršaná, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy pred dažďom, ktoré platia vo všetkých krajoch až do polnoci.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo pre Bratislavský, Trnavský, Nitriansky a Trenčiansky kraj meteorológovia vydali výstrahy prvého stupňa, pre Banskobystrický, Prešovský, Košický a Žilinský kraj platia výstrahy druhého stupňa.

 

SHMÚ na stredu varuje aj pred povodňami. V okresoch Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Gelnica platia výstrahy tretieho stupňa.

 

"Vzhľadom na očakávaný a pretrvávajúci trvalý dážď a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," uviedli meteorológovia.

 

img

 

Na rieke Slaná v okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava platí druhý stupeň výstrahy pred povodňami. Rovnako na hornom Hrone v okrese Brezno. Povodne hrozia aj v okresoch Zvolen, Detva, Banská Bystrica, Poltár, Tvrdošín, Kežmarok, Poprad, Spišská Nová Ves a Levoča, platia výstrahy prvého stupňa. Vývoj hydrologickej situácie bude SHMÚ priebežne aktualizovať.

 

Okrem toho SHMÚ vydal výstrahy prvého a druhého stupňa pred vetrom na horách v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad a väčšine okresov Žilinského kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies