Streamovacie služby ubližujú kinám, myslí si Helen Mirren

NETKY.SK • 15 Apríl 2018, 10:0 • 2 min
Streamovacie služby ubližujú kinám, myslí si Helen Mirren

BRATISLAVA - Anglická herečka Helen Mirren je presvedčená, že rozmach streamovacích služieb umožňujúcich ľuďom sledovať filmy v pohodlí domova, ubližuje ľuďom, ktorí chcú robiť filmy pre veľké plátna.

slovakia

left justify in out

"Ničí to ľudí ako je môj manžel, filmových režisérov, pretože chcú, aby ich filmy sledovali ľudia v spoločnosti iných ľudí v kinách," vyjadrila sa 72-ročná držiteľka Oscara v rozhovore pre magazín Total Film.

Hrozí tak podľa nej, že vymrie "spoločenský" zážitok, ktorým je chodenie do kina. "Publikum, film, ste v tom všetci spolu. Bojíte sa, smejete sa, plačete všetci spolu. Je to spoločenský zážitok a ten začína miznúť," uviedla rodáčka z londýnskeho Hammersmithu, ktorej manželom je 72-ročný Taylor Hackford, režisér životopisného filmu Ray (2004).

Svojimi vyjadreniami prispela do debaty o službách, ako je Netflix, ktorý napríklad pre svojich predplatiteľov kúpil filmy ako Annihilation (2018) alebo Mudbound (2017). Ich biznis model, ktorým je v podstate obchádzanie kín, pritom znepokojuje ľudí vo filmovom priemysle. Ich filmy však tento rok vylúčili zo súťaže na medzinárodnom filmovom festivale v Cannes, keď zaviedli pravidlo, podľa ktorého sa na súťaži môžu zúčastniť len snímky, ktoré premietnu v kinách.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona