Štrbské pleso sa premení na malé Benátky

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 08:31 • 2 min
Štrbské pleso sa premení na malé Benátky

POPRAD - Štrbské pleso sa po druhýkrát premení na malé Benátky. V sobotu 18. júla čaká jeho návštevníkov v prístave člnkov podujatie Benátska noc.

slovakia

left justify in out

„Výnimočné podujatie počas sobotného večera osloví najmä páry v akomkoľvek veku, ale na svoje si prídu dokonca aj rodiny s deťmi. Po hladine Štrbského plesa budú plávať člnky, o kultúrny zážitok sa postarajú hudobné vystúpenia a o chuťové poháriky skvelé jedlo a nápoje,“ informovala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry. Podujatie sa začne o 17:00 a pokračovať bude do 22:00.

 

Benátska noc nadväzuje na tradíciu spred päťdesiatich rokov. Kúpeľní hostia ubytovaní na Štrbskom Plese si vtedy užívali večery s člnkovaním, hudbou, tancovačkou, púšťaním lampiónov aj polnočným pálením pramice, teda dreveného člna, v strede jazera, vysvetlila Maťašovská. V sobotu bude podľa jej slov atmosféru pri jazere dopĺňať hra na harfe, vystúpenie hudobnej kapely, živé zrkadlové sochy či chodúľové divadlo Harlequins.

 

Pripravená je aj ochutnávka vín, špeciality z grilu a talianska gastronómia od majstrov kuchárov. Vstup na podujatie je zadarmo, plavba na člnoch je však obmedzená počtom lístkov, ktoré sa predávajú priamo v prístave. Jedna pramica s párom v autentických kostýmoch bude počas podujatia slúžiť na fotenie. Všetkých člnkujúcich čaká bonus v podobe pamätnej fotografie.

 

Aj druhý ročník podujatia sa podľa organizátorov bude konať v súlade s požiadavkami ochrancov prírody a s obrovským rešpektom k prírode. Minulý rok navštívilo podujatie viac ako 1 300 ľudí. „Tento rok máme cieľ prekonať hranicu 1 500 ľudí. Pripravili sme opäť niekoľko noviniek, ale hlavne chceme, aby sa ľudia na podujatí cítili príjemne, vychutnali si romantickú atmosféru a potom sa radi v spomienkach, ale aj reálne, vracali späť k nám do Vysokých Tatier,“ povedala Maťašovská.

 

„Okolo pódia návštevníkov zaujmú živé sochy, s ktorými sa budú môcť odfotiť. Tie naše budú originálne, zrkadlové, tak ako bude originálne aj celé podujatie pre romantikov, ale nielen pre nich. Aj toto podujatie je naplnením filozofie obce vrátiť atraktivity, ktoré v minulosti robili Štrbské Pleso osobitým a príťažlivým pre návštevníkov,“ doplnil Michal Sýkora, starosta obce Štrba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies