Štrbské Pleso dnes obsadili svište, víkend patrí rodinám

NETKY.SK • 27 August 2016, 14:45 • 2 min
Štrbské Pleso dnes obsadili svište, víkend patrí rodinám

POPRAD - Dvadsať zaujímavých športovo-vedomostných stanovíšť, veľké tatranské scrabble, rôzne dobrodružstvá i testovanie svištích zmyslov čaká od dnešného dňa na návštevníkov Štrbského Plesa vo Vysokých Tatrách. Už po šiestykrát sa tam počas posledného prázdninového víkendu koná rodinné podujatie Svište na Plese.

slovakia

left justify in out

Ako informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová, dobrodružná rodinná súťaž je postavená na športovo-edukatívnom princípe, ktorý má v deťoch podnietiť záujem o pohyb na čerstvom vzduchu a prírodu. Podujatie je vhodné najmä pre deti vo veku od šesť do 12 rokov, ale zúčastniť sa na ňom môžu aj deti do 15 rokov.


Časť súťaží v rámci podujatia sa koná na svahu Interski pri údolnej stanici lanovky, kde sa nachádza 15 stanovíšť, ďalších päť stanovíšť je pri hornej stanici lanovky na Solisku v nadmorskej výške 1 840 metrov. Jednotlivé stanovištia bude možné absolvovať dnes do 14:30 a v nedeľu do 13:30. 


Ako ďalej informovala Žigová, pre všetky deti, ktorým sa podarí absolvovať aspoň desať stanovíšť, je pripravený darček. Deti, ktoré absolvujú všetkých dvadsať stanovíšť, získajú skipas na december 2016. Do súťaže sa však môže zapojiť aj celá rodina, a to cez súťaž v skladaní slov z písmen hry scrabble. Pri absolvovaní aspoň desiatich stanovíšť majú deti možnosť zapojiť sa aj do tomboly, žrebovať sa bude aj o pohľad na Štrbské Pleso z balóna. Kotvený teplovzdušný balón bude pre deti, ktoré vyhrajú v tombole, pripravený v nedeľu v poobedných hodinách, vyvezie ich do zhruba 20 metrovej výšky. Organizátori však upozorňujú, že novinka podujatia bude k dispozícii len v prípade priaznivého počasia.


„Štrbské Pleso a Vysoké Tatry ako také majú bohatú športovú tradíciu a sú miestom s výnimočnými klimatickými podmienkami, ktoré pri svojich tréningoch neraz využívajú vrcholoví športovci, pevne veríme, že aj vďaka tomuto podujatiu sa nám podarí aspoň trochu v deťoch vzbudiť športového ducha, ale aj záujem o prírodu a ohľaduplnosť k zvieracím obyvateľom našich veľhôr,“ dodala Žigová.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona