Štrbáka previezli do Košíc, Novák ho dvakrát navštívil

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 16:44 • 2 min
Štrbáka previezli do Košíc, Novák ho dvakrát navštívil

NITRA - Vypäté štvrté extraligové finále medzi Nitrou a Košicami prinieslo aj škaredý faul Lukáša Nováka na Martina Štrbáka, po ktorom sa zrejme pre oboch týchto hokejistov predčasne skončila sezóna.

slovakia

left justify in out

Obrancu a kapitána Košíc Štrbáka hospitalizovali v nitrianskej nemocnici s dvoma prasklinami v lebke, útočník tímu spod Zobora dostane zrejme vyšší trest ako len stop na jeden zápas. Novák navštívil Štrbáka v nemocnici hneď po zápase i v utorok ráno. Košického obrancu podľa informácií facebookového profilu webu Hokej.sk previezli sanitkou v utorok z Nitry do metropoly východu. 

 

V 27. min sa po zákroku Nováka na 39-ročného Štrbáka a jeho náraze hlavou o ľad na zaplnenom nitrianskom štadióne na chvíľu zastavil čas. Prvý potlesk sa ozval až vo chvíli, keď Štrbák už na nosidlách so zafixovaným krkom pri prevoze do nemocnice zamával divákom. Tam zamieril po zápase aj L. Novák, aby sa so súperom osobne stretol. "Ospravedlnil som sa mu. Do súboja s Martinom som nešiel s úmyslom zraniť ho. Poskočil som a z otočky som ho zasiahol zrejme do brady. On spadol a spôsobil si zranenie. Sám som prekvapený, ako to Maťo prijal - športovo. Martina si vážim ako hráča aj chlapa. Veľmi ma to mrzí," cituje Lukáša Nováka server hokejportal.net. 

 

"U Martina sa hneď po úraze objavilo krvácanie z ušnice, a tak sme okamžite privolali záchrannú službu, ktorá ho odviezla do nemocnice. CT vyšetrenie ukázalo dve zlomeniny na lebke. Nevyzerá to dobre a určite s nami neodcestuje domov. Ostáva na pozorovaní," povedal lekár košického tímu Tomáš Ševčík pre portál hokej.sk. 

 

Podľa neho prvá zlomenina lebky nastala pri údere Nováka, druhá po dopade Štrbákovej hlavy na ľad. Kapitán Košíc už určite v tomto extraligovom ročníku dohral, dĺžka jeho liečby závisí od vývoja situácie. "Zlomeniny sa liečia zvyčajne šesť týždňov, ale teraz potrebujeme v prvom rade dohliadnuť na nebezpečenstvo krvácania do mozgu. Bolo tam totiž zakrvácanie ušnice a to je vždy nebezpečný signál," dodal T. Ševčík. Útočník Nitry L. Novák si už svoj "nešťastný" zákrok na Štrbáka stihol pozrieť na videu. 

 

"Nechal som tam lakeť. Mal som svoj skok korigovať a dať ruky dolu. Už to nevrátim späť. Som rád, že sa zatiaľ nepotvrdilo krvácanie do mozgu. Trochu mi odľahlo. Verím, že všetko dobre dopadne," priznal L. Novák. 

Nitra v pondelok zvíťazila 3:2 a vyrovnala stav hokejového finále na 2:2. Pokračovanie kvalitnej, ale miestami až príliš emotívnej série, bude vo štvrtok v Košiciach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona