Štrbák zostáva v Košiciach, podpísal novú trojročnú zmluvu

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 14:14 • 2 min
Štrbák zostáva v Košiciach, podpísal novú trojročnú zmluvu

KOŠICE - Skúsený hokejový obranca Martin Štrbák bude pokračovať v kariére v tíme úradujúceho slovenského vicemajstra HC Košice. Majster sveta z Göteborgu sa v pondelok dohodol s vedením extraligového klubu na novej trojročnej zmluve.

slovakia

left justify in out

"Martin má svoju vysokú kvalitu, ktorú v zadných radoch potrebujeme a je výraznou vodcovskou osobnosťou. Sme radi, že bude súčasťou našej organizácie. Dohodli sme sa na trojročnom kontrakte," povedal pre oficiálnu webstránku klubu generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Tridsaťosemročný Štrbák prišiel do Košíc v decembri 2012 zo švédskeho Rögle BK a stal sa okamžite oporou tímu. Ako kapitán nakoniec doviedol mužstvo  k zisku strieborných medailí. V drese "oceliarov" odohral v uplynulej sezóne 36 zápasov, v ktorých nazbieral 17 bodov (5+12).

Štrbák tak nadviazal na prechádzajúce pôsobenie v Košiciach, za ktoré krátko hral počas výluky NHL v sezóne 2004/2005 (odohral 14 zápasov). Okrem Vsetína, s ktorým získal český majstrovský titul, pôsobil v Čechách aj v Litvínove a Pardubiciach. V Rusku získal majstrovský titul s Lokomotivom Jaroslavľ, pôsobil aj v CSKA Moskva a Magnitogorsku, vo fínsku hral za HPK Hämeenlinna, KHL si vyskúšal počas pôsbenia v Leve Poprad. Okrem toho má na konte aj 49 štartov v NHL za Los Angeles Kings a Pittsburgh Penguins. Štrbák má tri medaily z MS - okrem zlata z Göteborgu 2002 aj striebro z Petrohradu 2000 a bronz z Helsínk 2003.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies