Štrbák o zlatom góle Bondru: Historický pre Slovensko

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 12:02 • 2 min
Štrbák o zlatom góle Bondru: Historický pre Slovensko

MOSKVA - V súvislosti s blížiacim sa úvodom tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji, ktoré budú hostiť Moskva a Petrohrad, ruská strana prináša aj pohľad do histórie svetových šampionátov zo svojej strany.

slovakia

left justify in out

 Rusi nevynechali ani MS 2002 vo Švédsku, na ktorých sa prebojovali až do finále. V ňom podľahli Slovákom 3:4 a získali striebro, tím SR sa premiérovo a doteraz poslednýkrát tešil zo zlata. "Bolo to nádherné. V ruskom tíme vtedy bolo až deväť mojich spoluhráčov z Lokomotivu Jaroslavľ, poznal som ich veľmi dobre. Aj keď v mužstve nebolo veľa hráčov z NHL, tím bol veľmi silný. V zbornej bol napríklad Maxim Sušinskij, ktorý vo finále vyrovnal na 3:3. Bol to skvelý hokejista, proti nemu sa hralo veľmi zle. Našťastie, Peter Bondra strelil 100 sekúnd pred koncom III. tretiny zápasu zlatý gól, ktorý bol z pohľadu slovenského hokeja historický," zaspomínal si pre Sport-Express na okamihy spred štrnástich rokov slovenský obranca Martin Štrbák, ktorý v ruských hokejových súťažiach strávil niekoľko sezón.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies