Štrbák dohral, Nováka potrestajú, Kováčik: Dúfam, že bude v poriadku

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 11:36 • 2 min
Štrbák dohral, Nováka potrestajú, Kováčik: Dúfam, že bude v poriadku

NITRA - Nepríjemnou súčasťou pondelkového štvrtého finálového duelu hokejovej extraligy HK Nitra - HC Košice (3:2) bolo zranenie skúseného obrancu hostí Martina Štrbáka.

slovakia

left justify in out

Kapitána "oceliarov" v 26. minúte zápasu fauloval lakťom do hlavy domáci útočník Lukáš Novák. Štrbáka museli z ľadu odniesť na nosidlách a keďže mu tiekla krv z ušnice, košický doktor Tomáš Ševčík okamžite nariadil prevoz do nitrianskej nemocnice. Tam mu lekári diagnostikovali dvojnásobnú fraktúru lebečnej kosti.
      

"U Martina sa hneď po úraze objavilo krvácanie z ušnice a tak sme okamžite privolali záchrannú službu, ktorá ho odviezla do nemocnice. CT vyšetrenie ukázalo dve zlomeniny na lebke. Nevyzerá to dobre, zostal v nemocnici na pozorovaní. Momentálne sa ale cíti relatívne dobre," uviedol pre portál hokej.sk MuDr. T. Ševčík.
      

Prvá zlomenina lebky nastala pri Novákovom údere lakťom, druhá pri náraze hlavy po páde na ľad. Tridsaťdeväťročný Štrbák tak s určitosťou do priebehu finálovej série už nezasiahne, dĺžka liečby závisí od ďalšieho vývoja. "Ťažko povedať, zlomeniny sa liečia obvykle šesť týždňov, ale teraz potrebujeme v prvom rade dohliadnuť na nebezpečenstvo krvácania do mozgu. Bolo tam totiž zakrvácanie ušnice a to je vždy veľmi nebezpečný signál," dodal Ševčík.
      

Košický útočník Jiří Bicek po súboji priznal, že po zranení kapitána mali jeho spoluhráči po zvyšok stretnutia o motiváciu navyše. "Chceli sme zabojovať a zápas vyhrať pre neho. Človek nerád vidí takéto chvíle, keď hráča odnášajú na nosítkach. Ja som tu však nie preto, aby som súdil takéto zákroky. Je to finále play off, hokej sa hrá tvrdo," povedal Bicek.
      

Autor druhého nitrianskeho gólu Miroslav Kováčik si nemyslel, že domáci sa vo štvrtom zápase prezentovali prílišnou agresivitou. "Chceli sme dohrávať súboje. Ani jeden zo zákrokov som dobre nevidel. Zranenia Martina Štrbáka mi je ľúto, samozrejme, neprajem to nikomu. Dúfam, že bude v poriadku," komentoval incident nitriansky útočník.
      

V drese domácich okrem Nováka nedohral duel ani Henrich Ručkay. Ten sa predčasne porúčal pod sprchy už v 16. minúte po nebezpečnom narazení súpera na mantinel. "Samozrejme, vylúčenia rozhodili našu zostavu. Potom to však už bola taká eufória, že po zvyšok zápasu som ani nevedel, či hrám centra alebo krídlo. Niekoľko striedaní som odohral dokonca aj na poste pravého krídelníka. Veľmi dôležité bolo, že sme si striedania ustrážili a neurobili pri nich chybu. Tréner za pochodu tvoril nové päťky," dodal Kováčik.
      

Piaty duel vyrovnanej série sa hrá vo štvrtok v Košiciach. Nitre s určitosťou bude chýbať Lukáš Novák, ktorého za faul na Štrbáka a následný trest v hre čaká od disciplinárnej komisie dištanc. "Dôležitosť piateho duelu si každý uvedomuje. Kto ho vyhrá, bude o krok bližšie k titulu. Hrá sa však na štyri víťazstvá, majstrom bude ten, kto ich získa. Doterajšie stretnutia však boli veľmi vyrovnané, myslím si, že šance sú rovnaké na oboch stranách. V Košiciach sa musíme vyvarovať zbytočných chýb," naznačil nitrianske ambície Miroslav Kováčik.
      

Jiří Bicek sa pred kľúčovým piatym stretnutím teší na krátky relax. "Teraz si oddýchneme, načerpáme sily a doma sa budeme snažiť preklenúť sériu na našu stranu. Myslím si, že v doterajšom priebehu sa hrá pekný hokej, zápasy su veľmi vyrovnané. My však chceme doma rozhodne uspieť," dodal člen tretieho košického útoku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies