Strážnik väzňom za úplatky spríjemňoval pobyt, o chvíľu si za mrežami posedí s nimi

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 18:49 • 2 min
Strážnik väzňom za úplatky spríjemňoval pobyt, o chvíľu si za mrežami posedí s nimi

BRATISLAVA – Za úplatky vylepšoval väzňom život za mrežami, 35-ročný príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) z Košíc – Šace teraz čelí obvineniam z prijímania úplatku a zneužívania právomoci verejného činiteľa.

slovakia

left justify in out

Ako informoval agentúru SITA Martin Wäldl z Prezídia PZ, ešte v roku 2014 od jedného odsúdeného žiadal 5 000 eur za to, že ho dostane na otvorené oddelenie, ďalšiemu zase umožnil, aby dostával balíky s peniazmi, kreatínom či inými nepovolenými vecami.

 

Za úplatok odsúdeným odovzdával napríklad aj rôzne potraviny. V tomto roku odsúdenému sľúbil premiestnenie na iné oddelenie, písal väzňom kladné hodnotenia, ktoré mali viesť k podmienečnému prepusteniu, prípadne umiestneniu na otvorené oddelenie. Fiktívny kladný zápis dostal aj odsúdený, ktorý sa hlásil do krúžku. Príslušníkovi ZVJS za tieto čin hrozí trest na päť až 12 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies