Strážnici naháňali po Českých Budějoviciach diviaka

NETKY.SK • 25 November 2018, 09:06 • 2 min
Strážnici naháňali po Českých Budějoviciach diviaka

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Pokojné sobotné dopoludnie narušilo v centre Českých Budějovíc divoké prasa. Zatúlané zviera naháňali strážnici, pred ktorými utieklo do jednej z predajní, ktorú zničilo, a vonku zranilo okoloidúcu ženu.

slovakia

left justify in out

Diviak nakoniec utiekol do voľnej prírody po tom, čo prekonal hranice mesta plávaním v rieke. Incident zaznamenali bezpečnostné kamery, informoval spravodajský server Novinky.cz.

 

Strážnici vyrazili naháňať diviaka po oznámení na tiesňovú linku okolo 11.30 h. Hovorkyňa mestskej polície Věra Školková uviedla, že zviera prebehlo cez lávku v parku Stromovka smerom do centra.

 

Divoké prasa na úteku pred strážnikmi vbehlo do predajne na Panskej ulici, kde poškodilo interiér. Pred obchodom potom zrazilo na ulici ženu, ktorú záchranári museli prepraviť do nemocnice.

 

Podľa Školkovej bol diviak zjavne zmätený a nebolo možné ho odchytiť, preto sa strážnici snažili zviera zahnať za hranice mesta. Pri úteku prekonalo rieku v blízkosti pivovaru na Lidickej triede, do voľnej prírody vbehlo v obci Roudné.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies