Stráženie Assangea stálo britskú políciu už milióny eur

NETKY.SK • 26 Február 2014, 19:40 • 2 min
Stráženie Assangea stálo britskú políciu už milióny eur

LONDÝN - Britká vláda na monitorovanie ekvádorského veľvyslanectva v Londýne, kde sa schováva zakladateľ portálu WikiLeaks Julian Assange, minula v prepočte takmer 6,5 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácii poskytnutých v stredu londýnskou políciou. Podľa nich stojí nepretržité stráženie budovy viac ako 19-tisíc eur denne, pričom Assange sa v nej schováva už 20 mesiacov. Policajný zbor musel svojim príslušníkom na nadčasoch vyplatiť v prepočte milión eur, informuje portál ruskej televízie RT.

Najvyšší súd v Británii ešte koncom mája povolil Assangeovo vydanie do Švédska, kde sa údajne v minulosti dopustil trestných činov znásilnenia a sexuálneho útoku. Štyridsaťjedenročný aktivista pochádzajúci z Austrálie však tvrdí, že ide o vymyslené obvinenia a švédske orgány konajú pod nátlakom USA, ktoré sa mu chcú pomstiť za zverejnenie tajných dokumentov z prostredia americkej diplomacie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona