Strážcami bránky Slovana v KHL budú Konrád, Hostikka a zrejme Trenčan

NETKY.SK • 21 Jún 2012, 13:02 • 2 min
Strážcami bránky Slovana v KHL budú Konrád, Hostikka a zrejme Trenčan

Strážcami bránky Slovana v KHL budú Konrád, Hostikka a zrejme Trenčan - Hokej Vedenie HC Slovan Bratislava počíta vo svojom premiérovom ročníku Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s dvoma domácimi a jedným zahraničným brankárom. Okrem novej akvizície, fín

slovakia

left justify in out

img

Vedenie HC Slovan Bratislava počíta vo svojom premiérovom ročníku Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s dvoma domácimi a jedným zahraničným brankárom. Okrem novej akvizície, fínskeho gólmana Villeho Hostikku, by malo svätyňu "belasých" strážiť slovenské duo Branislav Konrád a Adam Trenčan.
      Dvadsaťsedemročný Hostikka, ktorého v roku 2003 draftovala v 6. kole z celkového 193. miesta Philadelphia Flyers, pôsobil naposledy v klube Kärpät Oulu. Vlani v najvyššej fínskej súťaži SM-liige odchytal 33 zápasov s gólovým priemerom 2,28 a úspešnosťou zákrokov 92,1 percenta. "V hre boli samozrejme aj iné mená, no nerád by som ich konkretizoval. Môžem prezradiť toľko, že ponuku dostali aj brankári so skúsenosťami z NHL, tí však ešte stále dúfajú v šancu v profilige a my sme už nechceli čakať. Začíname 11. júla a chceli sme mať tím pohromade už na prvom tréningu," vysvetlil generálny manažér Slovana Maroš Krajči.
      Hostikka je za posledný polrok už druhým brankárom z Kärpätu, ktorý si oblečie dres Slovana. V závere minulej sezóny prišiel na hosťovanie jeho kolega Tomi Karhunen. "Villeho sme chceli už vlani, no Kärpät nám bol ochotný uvoľniť iba Karhunena. S Villem sme sa stretli v Helsinkách počas MS, tam sme si povedali určité veci. Rozprávali sme sa o ňom s trénerom, ďalšie informácie sme získali od fínskych manažérov. Dobré referencie zazneli aj na hokejovom summite v Barcelone a to bola posledná pozitívna kvapka, aby sme ho podpísali. Zmluva znie na jeden rok," povedal Krajči a priblížil Hostikkove prednosti: "Je to mladý hráč, napriek tomu už pomerne skúsený. Postavou je podobný Braňovi, taktiež je veľký a má moderný štýl chytania. Je veľmi dobrý v tom, že mu nevypadávajú puky, sústredí sa už na prvú strelu."
      Miesto tretieho brankára v Slovane sa s najväčšou pravdepodobnosťou ujde 21-ročnému Adamovi Trenčanovi, ktorý v minulej sezóne chytal v HKM Zvolen. "Rokujeme o tom, že ho stiahneme z jeho terajšieho klubu a dáme do Skalice. Tretieho brankára chceme mať talentovaného Slováka, ktorý by chytal v Skalici a kedykoľvek by bol pripravený pripojiť sa k Áčku. So samotným Adamom sme už viac-menej dohodnutí," dodal Krajči.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies