Strauss-Kahn bude radiť srbskej vláde zadarmo

NETKY.SK • 18 September 2013, 08:00 • 2 min
Strauss-Kahn bude radiť srbskej vláde zadarmo

BELEHRAD - Bývalý generálny riaditeľ Medzinárodného menového fondu Dominique Strauss-Kahn bude prvé tri mesiace pracovať ako poradca srbskej vlády zadarmo.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to na utorňajšej spoločnej tlačovej konferencii so srbským vicepremiérom Alexandrom Vučičom. Strauss-Kahn priznal, že jeho úloha nebude jednoduchá, keďže Srbsko má podľa neho vážne, no riešiteľné problémy. Ako poradiť však bude vedieť až po analýze aktuálneho stavu srbských financií. Vučič zároveň potvrdil, že narušený imidž Francúza nie je pre neho dôležitý a podstatné sú jeho skúsenosti.

Niekdajšieho prominentného francúzskeho socialistického politika v máji 2011 zatkla americká polícia krátko po tom, ako opustil svoj newyorský hotel. Chyžná ho totiž obvinila zo sexuálneho útoku. Jej výpoveď i dôveryhodnosť bola neskôr spochybnená a proces zrušený, Strauss-Kahn však medzitým aj vo svetle ďalších škandálov odstúpil z čela MMF. Následne chyžnú zažaloval a žiadal od nej milión dolárov ako odškodné za ujmu na cti. Až koncom roka 2012 sa mimosúdne dohodli. Škandál však Straussa-Kahna, už v tom čase veľkého konkurenta vtedajšieho prezidenta Nicolasa Sarkozyho, s najväčšou pravdepodobnosťou pripravil o zisk prezidentského kresla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies