Strauss-Kahn a hotelová chyžná podpísali mimosúdne vyrovnanie

NETKY.SK • 11 December 2012, 08:04 • 2 min
Strauss-Kahn a hotelová chyžná podpísali mimosúdne vyrovnanie

Strauss-Kahn a hotelová chyžná podpísali mimosúdne vyrovnanie - Zaujímavosti Bývalý šéf Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn a chyžná z newyorského hotela Nafissatou Diallová dnes podpísali mimosúdne vyrovnanie ohľadom jej žaloby zo

slovakia

left justify in out

img

Bývalý šéf Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn a chyžná z newyorského hotela Nafissatou Diallová dnes podpísali mimosúdne vyrovnanie ohľadom jej žaloby zo sexuálneho obťažovania. Výška sumy je tajná, informovala agentúra AP.

Straussa-Kahna zatkli 14. mája 2011 v New Yorku na letisku Johna F. Kennedyho a obvinili z pokusu o znásilnenie a vynúteného orálneho sexu. V dôsledku aféry musel potenciálny prezidentský kandidát francúzskych socialistov odstúpiť z postu v MMF a jeho politická kariéra sa tým v tomto smere skončila. Strauss-Kahn pohlavný styk s chyžnou v hoteli Sofitel na Manhattane nepoprel, tvrdí však, že k nemu došlo po vzájomnej dohode.

Prípad uzatvorili koncom augusta minulého roka po tom, ako prokuratúra oznámila, že je problém s dôveryhodnosťou tvrdení žalobkyne. Chyžná však trvá na tom, že počas procesu vždy hovorila pravdu.

Strauss-Kahn označil celý spor za nactiutŕhačský a požadoval odškodné jeden milión dolárov. Problémy má aj v rodnom Francúzsku, kde ho vyšetrujú pre jeho možnú účasť na kupliarstve v súvislosti s večierkami v Paríži, Bruseli a Washingtone, na ktorých mali byť aj prostitútky. Bývalý šéf MMF a jeho manželka, novinárka Anne Sinclairová, žijú už určitý čas oddelene.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies