Straty spôsobené vojnou v Sýrii sa odhadujú na 74 miliárd eur!

NETKY.SK • 16 Október 2013, 06:23 • 2 min
Straty spôsobené vojnou v Sýrii sa odhadujú na 74 miliárd eur!

MOSKVA – Finančné straty Sýrie v dôsledku dva a pol roka trvajúcej občianskej vojny dosahujú zruba 100 miliárd amerických dolárov (74 mld. eur).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tamojší vicepremiér pre hospodárske záležitosti Kadrí Džamíl to uviedol v utorňajšom rozhovore pre ruský televízny kanál Rossija 24, z ktorého citovala tlačová agentúra RIA Novosti. Uvedené číslo podľa neho vychádza z "predbežných odhadov" a od výslednej sumy sa môže líšiť o "plus alebo mínus 10 percent". Džamíl v rozhovore priznal, že hrubý domáci produkt Sýrie "sa prepadol o najmenej 30 percent, možno aj viac". Konflikt má neblahý vplyv na sýrsky ropný priemysel, ktorého produkcia je podľa vicepremiéra momentálne ochromená. RIA Novosti v tejto súvislosti pripomína vyjadrenie sýrskeho premiéra Váila Nádira al-Halkího z 2. októbra, ktorý vojnové škody na ekonomike odhadol na 16,5 miliardy dolárov (12,2 mld. eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona