Stratovulkán Županovskij sa prebudil k životu, zatiaľ nikoho neohrozuje

NETKY.SK • 19 Január 2016, 12:48 • 2 min
Stratovulkán Županovskij sa prebudil k životu, zatiaľ nikoho neohrozuje

MOSKVA - Stratovulkán Županovskij na ruskom Ďalekom východe začal soptiť a vychrlil stĺpec sopečného prachu do výšky ôsmich kilometrov, čím vzniklo možné nebezpečenstvo pre miestnu leteckú dopravu.

slovakia

left justify in out

Kamčatský inštitút vulkanológie a seizmografie dnes oznámil, že stĺpce sopečného prachu zo Županovského sa presúvajú východným smerom nad Tichý oceán.


Inštitút zároveň vydal oranžový znak ohrozenia, ktorý signalizuje, že erupcia sopky stále pokračuje. Lietadlá letiace v danej oblasti to upozorňuje, aby sa vyhli preletu v blízkosti výbuchu sopky, píše agentúra AP.


Stratovulkán Županovskij sa nachádza približne 70 kilometrov od najbližšieho mesta. Jeho popol zatiaľ nebol rozviaty do nijakých osídlených oblastí, doplnila agentúra TASS s odvolaním sa na miestne bezpečnostné zdroje.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies