Stratilo sa ďalšie malajzijské lietadlo: Na palube viezlo 161 ľudí!

NETKY.SK • 28 December 2014, 09:12 • 2 min
Stratilo sa ďalšie malajzijské lietadlo: Na palube viezlo 161 ľudí!

JAKARTA - Lietadlo malajzijskej nízkonákladovej spoločnosti AirAsia so 161 ľuďmi na palube smerujúce z indonézskej Surabaye do Singapuru stratilo dnes ráno kontakt s letovou kontrolou v Jakarte, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľa indonézskeho ministerstva dopravy piloti stroja Airbus A320-200 s letovým číslom QZ 8501 požiadali riadiace stredisko v Jakarte o zmenu trasy. Zakrátko na to, o 6.17 hod. miestneho času (0.17 SEČ), stratilo stredisko s lietadlom kontakt, uviedla agentúra Reuters.
      

Podľa agentúry AP sa vtedy lietadlo nachádzalo nad Jávskym morom, medzi ostrovmi Borneo a Jáva. V oblasti bolo oblačné počasie.
      

Lietadlo malo pristáť v Singapure o 8.30 hod. tamojšieho času. Internetová stránka singapurského letiska Changi ešte niekoľko hodín po strate kontaktu s lietadlom uvádzala, že let meškal.
      

Indonézske úrady medzitým spustili pátraciu akciu, do ktorej sa zapojili aj singapurské vzdušné sily a námorníctvo.
      

Na palube lietadla sa nachádzalo 155 pasažierov a šesť členov posádky. Čo sa týka národností cestujúcich, 149 ľudí bolo z Indonézie, traja z Južnej Kórei, a po jednej osobe zo Singapuru, Británie a Malajzie.
      

Incident završuje katastrofálny rok pre malajzijskú leteckú prepravu. Národný prepravca Malaysia Airlines stratil tohto roku dve lietadlá Boeing 777-200ER. Let číslo MH370 s 239 ľuďmi na palube na trase z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol 8. marca. Lietadlo sa doteraz nenašlo. Ďalšie lietadlo s letovým označením MH17 sa zrútilo 17. júla na východnej Ukrajine, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Kyjev tvrdí, že lietadlo zostrelili proruskí separatisti raketou zem-vzduch, podľa Moskvy lietadlo pravdepodobne zostrelila ukrajinská stíhačka.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies