Stratili ste followerov na Instagrame? Tu je dôvod, prečo spoločnosť odstraňuje účty

NETKY.SK • 13 Február 2019, 20:40 • 2 min
Stratili ste followerov na Instagrame? Tu je dôvod, prečo spoločnosť odstraňuje účty

"Stratil som 500 sledovateľov," uviedol jeden užívateľ Instagramu dnes na Twitteri. Druhý sa čudoval, že "stratil takmer 1000 followerov." Čo sa deje?

slovakia

left justify in out

Sledujúc správy na internete, toto posledné "kolo očisty" začalo len pred niekoľkými hodinami. Mnohí sú presvedčení, že Instagram vymazal neaktívne účty. Ale nič nemožno povedať iste, pretože to mohol Instagram už dávno urobiť. Isté je len to, že teraz náhle zmenili rýchlosť vymazávania tzv. "fake účtov". Každopádne budeme musieť počkať a zistiť, čo na to spoločnosť povie.

 

 

 

 

 

Nie je to prvýkrát

 

Nie je to po prvýkrát, čo sa v spoločnosti Instagram stalo niečo podobné. Vlani v novembri oznámila platforma sociálnych médií vo vlastníctve Facebooku, že znižujú neoprávnenú aktivitu spoločnosti Instagram.

 

"Nedávno sme videli, že účty používajú aplikácie tretích strán, aby umelo zvýšili svoje publikum. Od dnešného dňa začneme odstraňovať nepravé nápady, komentáre a pripomienky z účtov, ktoré používajú aplikácie tretích strán na zvýšenie ich popularity. Vykonávame niekoľko krokov na obmedzenie tohto druhu nevítaného správania. Účty, ktoré identifikujeme pomocou týchto služieb, dostanú správu v aplikácii s upozornením na to, že sme odstránili nepravé nápady, následky a komentáre, ktoré ich účet poskytol iným používateľom. Tiež ich požiadame, aby zabezpečili svoj účet zmenou hesla."

 

Instagram nie je jedinou službou, ktorá sa vrhla na "detox"

 

Okrem Instagramu sú ďalšie platformy sociálnych médií súčasťou tohto "sezónneho" vyčistenia. Napríklad Twitter tiež začal vymazávať falošné účty a roboty. Ovplyvňuje priamo celebrity a politické osobnosti, pretože strácajú obrovský počet nasledovníkov.

 

Počet Twitter sledovateľov je často považovaný za hlavný parameter popularity, najmä však v Amerike. Ale údajne väčšina z nich ani nie sú ovládané skutočnými ľuďmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies