Stratený album Johnnyho Casha sa po 30 rokoch dočká vydania

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 08:37 • 2 min
Stratený album Johnnyho Casha sa po 30 rokoch dočká vydania

NEW YORK - Zbrusu nový štúdiový album amerického country speváka Johnnyho Casha je po troch desaťročiach od jeho vzniku pripravený na vydanie. Titul s názvom Out Among the Stars je zostavený z pôvodného materiálu, ktorý zosnulý hudobník nahral v rokoch 1981-1984 pod dohľadom uznávaného nashvillského hudobného producenta Billyho Sherrilla, informovala v utorok webová stránka The Daily Beast.

slovakia

left justify in out

Kolekciu nahrávok však vtedajšie Cashovo vydavateľstvo Columbia Records zamietlo ešte pred ich definitívnym dokončením, argumentujúc, že album bude komerčným neúspechom. Spevák rozhodnutie akceptoval a postupne sa zameral na ďalšie projekty. Nahrávky ležali zabudnuté takmer 30 rokov v rodinnom archíve Cashovcov v meste Nashville až do roku 2012, kedy ich znovu objavil a katalogizoval spevákov syn John Carter Cash.

      

"Mal som pred sebou 12 skladieb, ktoré nahral môj otec a takmer nikto ich ešte doteraz nepočul. Nešlo o b-strany, ani o vyradené piesne. Bola to kompletná platňa a zámer sprístupniť ju širokej verejnosti ma úplne pohltil," hovorí Carter Cash. Piesňam však chýbali gitarové sóla a iné akustické výplne, o ktoré sa dodatočne postaral Marty Stuart účinkujúci už na pôvodnom zázname. Album vyjde 25. marca na značke Legacy Recordings.
      

Out Among the Stars je v poradí 55. štúdiovým albumom Johnnyho Casha, odhliadnuc od jeho albumov s gospelovou, vianočnou a filmovou hudbou, ako aj titulov nahraných s inými interpretmi. Johnny Cash, držiteľ 19 cien Grammy a množstva iných ocenení, zomrel v roku 2003 ako 71-ročný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies