Stratení turisti uviazli v Malej Fatre: Horská záchrana so šťastným koncom

NETKY.SK • 18 Marec 2018, 11:10 • 2 min
Stratení turisti uviazli v Malej Fatre: Horská záchrana so šťastným koncom

TERCHOVÁ - Horskí záchranári z Malej Fatry sa v nočných hodinách vydali hľadať dvoch poľských turistov, ktorí vo veľmi nepriaznivých poveternostných podmienkach uviazli na hrebeni, neďaleko hrany pod Veľkým Kriváňom v smere na vrch Pekelník.

slovakia

left justify in out

O udalosti TASR informovalo operačné stredisko Horskej záchrannej služby (HZS).

 

Na základe získaných GPS súradníc odišli horskí záchranári Poliakom na pomoc v sobotu (17. 3.) krátko pred 23. hodinou. Do Snilovského sedla sa vyviezli pomocou mimoriadne spustenej lanovky, odtiaľ pokračovali pozemne k turistom, ktorých úspešne lokalizovali.

 

"Vyčerpaným a podchladeným mužom – otcovi so synom vo veku 46 a 23 rokov poskytli prvú pomoc, zateplili ich, podali im teplé tekutiny a keď sa cítili lepšie, začali s nimi postupovať späť do Snilovského sedla," informovalo operačné stredisko HZS. Následne mužov zviezli lanovkou do Vrátnej, odtiaľ terénnym vozidlom do Domu HZS, kde bola záchranná akcia o druhej hodine ráno ukončená.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies