Stratené športové lietadlo sa zrútilo v Poľsku, posádka neprežila

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 15:15 • 2 min
Stratené športové lietadlo sa zrútilo v Poľsku, posádka neprežila

BRATISLAVA - Malé civilné lietadlo typu Piper, po ktorom bolo vyhlásené pátranie, havarovalo v Poľsku. TASR o tom informoval hovorca Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) Milan Vanga.

slovakia

left justify in out

Vanga informoval, že lietadlo letelo z poľskej Poznane do Bratislavy, približne o 08.00 stratilo spojenie s leteckou kontrolou ešte na území Poľska.

Informáciu potvrdil aj hovorca Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR Martin Kóňa. Ten spresnil, že išlo o štvormiestne lietadlo s trojčlennou posádkou na palube. "Pri prelietavaní hraníc poľský letový dispečer oznámil pilotovi lietadla, aby sa ohlásil slovenskému leteckému dispečingu. Pilot to však neurobil," uviedol Kóňa.

Po lietadle tak začali pátrať vojenskí i civilní záchranári v Poľsku i na Slovensku. OS SR nasadili do záchrannej akcie vrtuľník MI-17 Leteckej pátracej a záchrannej služby z Prešova. Tí prehľadávali územie od Babej hory smerom na Bratislavu. Lietadlo však nenašli.

"Približne o 14.40 h sme dostali informáciu, že poľskí záchranári našli trosky lietadla v lokalite Babia Gora na poľskej strane," informoval TASR hovorca rezortu dopravy Martin Kóňa a dodal, že podľa informácií pri páde lietadla zahynuli všetci traja členovia posádky. "Vyšetrovanie prípadu robí poľská strana, naše záchranné a pátracie akcie sú týmto ukončené," dodal Kóňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies