Stratené malajzijské lietadlo idú hľadať do Indického oceánu, posielajú loď

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 17:47 • 2 min
Stratené malajzijské lietadlo idú hľadať do Indického oceánu, posielajú loď

WASHINGTON - Na základe údajov automaticky vyslaných z motorov lietadla americkí experti tvrdia, že stroj mohol preletieť až 3500 kilometrov.

slovakia

left justify in out

Americkí vyšetrovatelia tvrdia, že od soboty nezvestné lietadlo malajzijskej spoločnosti sa zrútilo do vôd Indického oceánu. Podľa informácií amerických médií tomu nasvedčujú údaje americkej armády. Tá preto presúva loď USS Kidd do konkrétnej oblasti. Trvať to však podľa zdrojov z Pentagonu bude ďalších 24 hodín. Podľa Američanov existujú náznaky, že lietadlo po zmiznutí z radarov letelo ďalších päť hodín.

 

Boeing s 239 osobami na palube letiaci z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z radarov v sobotu nadránom asi hodinu po štarte, keď sa mal nachádzať nad Thajským zálivom. Osud letu číslo MH370 však ani po šesťdňovej medzinárodnej pátracej operácii nie je známy. Na základe údajov automaticky vyslaných z motorov lietadla americkí experti tvrdia, že stroj mohol preletieť až 3500 kilometrov. Letecká spoločnosť Malaysia Airlines však uviedla, že motory prestali vysielať signály po strate kontaktu. 

Zmiznutie lietadla Boeing 777-200ER zostáva záhadou napriek tomu, že na pátraní sa zúčastňuje 42 lodí a 39 lietadiel z 12 krajín. Nedostatok informácií a rozporuplné údaje však vedú k neistote, kde presne lietadlo hľadať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies