Strata Lufthansy je menšia, ako sa čakalo

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 14:06 • 2 min
Strata Lufthansy je menšia, ako sa čakalo

BERLÍN - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa v prvom štvrťroku vďaka zlacneniu pohonných hmôt evidovala zlepšenie hospodárskych výsledkov.

slovakia

left justify in out

Skupina, do ktorej patria aj prepravcovia Swiss Airlines a Austrian Airlines, za január až marec vykázala upravenú stratu pred úrokmi a zdanením v sume 167 mil. eur. Analytici v priemere odhadovali, že táto strata bude na úrovni 172 mil. eur.

 

Lufthansa uviedla, že havária lietadla jej dcérskej firmy Germanwings z 24. marca negatívne ovplyvnila nákup leteniek na lety s touto jej dcérou len na veľmi krátke obdobie. Podľa doterajších dôkazov sa druhý pilot úmyselne zamkol v kabíne v čase, keď z nej odišiel kapitán, a nasmeroval lietadlo na horský masív, pričom zahynulo 150 ľudí. Havária však podľa finančnej riaditeľky Lufthansy Simone Menneovej nebude mať vplyv na bilanciu spoločnosti, keďže poistné nároky a iné náklady pokrývajú poisťovne. 

 

Spoločnosť Lufthansa v utorok potvrdila svoj plán v oblasti upraveného zisku pred úrokmi a zdanením za tento rok. Firma naďalej predpokladá, že tento zisk bude za celý rok 2015 v sume vyše 1,5 mld. eur. Dodala však, že nie je pravdepodobné, že sa jej podarí túto sumu výrazne prekonať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies