Strašný nález! V potopenom trajekte našli telá 48 dievčat!

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 18:53 • 2 min
Strašný nález! V potopenom trajekte našli telá 48 dievčat!

SOUL - Potápači našli vo vraku potopeného juhokórejského trajektu Sewol telá 48 dievčat, ktoré boli natlačené v kajute pre 30 osôb, uviedla dnes agentúra DPA s odvolaním sa na televíziu CNN.

slovakia

left justify in out

Počet oficiálne potvrdených obetí nešťastia dnes stúpol na 185 osôb, pričom utopené dievčatá do tejto bilancie ešte započítané neboli. Len 174 ľudí z celkovo 476 osôb na palube trajektu prežilo lodnú katastrofu.
     

Obeťami tragédie zo 16. apríla sa stali prevažne študenti strednej školy z Ansanu pri Soule, ktorí boli na výlete a trajektom cestovali z Inčchonu na turistami vyhľadávaný ostrov Čedžu.
     

Úrady medzitým vydali zatykače na ďalších štyroch členov posádky vrátane dvoch hlavných technických dôstojníkov. Vo väzbe sú už dlhšie kapitán, tretia dôstojníčka a kormidelník, ktorí nechali potápajúcu sa loď napospas osudu. Podľa mediálnych informácií už bolo celkovo zatknutých 11 členov posádky.
     

Príčina tragédie nie je zatiaľ známa. Vyšetrovatelia predpokladajú, že k nešťastiu došlo po tom, ako trajekt prudko zmenil smer plavby. Prevážal ľudí a automobily a jeho rovnováhu mohol narušiť nedostatočne zabezpečený náklad. Vyšetrovanie sa zameriava na ľudské zlyhanie a mechanickú chybu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies