Strašné! Manželku lesothského premiéra zastrelili v deň jeho uvedenia do úradu

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 11:05 • 2 min
Strašné! Manželku lesothského premiéra zastrelili v deň jeho uvedenia do úradu

MASERU - Polícia afrického štátu Lesotho dnes informovala, že manželka novovymenovaného predsedu vlády Thomasa Thabaneho bola krátko po jeho uvedení do úradu smrteľne postrelená.

slovakia

left justify in out

Lipolelo Thabaneová prišla o život v stredu večer, keď sa autom vracala z práce domov, uviedol hovorca polície Clifford Molefe s tým, že o život prišiel aj brat obete. Ďalšia osoba bola vážne zranená.

 

Motív činu zatiaľ nie je známy, uviedol hovorca. Podľa médií Thabaneovci boli v rozvodovom konaní.

 

Lesothský kráľ Letsie III. v stredu Thabaneho vymenoval za nového premiéra, keďže jeho strana s názvom All Basotho Convention (ABC) získala v nedávnych predčasných parlamentných voľbách najvyšší počet poslaneckých mandátov. Thabane mal v piatok zložiť sľub.

 

Lesotho, horské kráľovstvo obkolesené Juhoafrickou republikou (JAR), si novú vládu volilo v trojročnom predstihu. Parlament totiž v marci vyslovil nedôveru kabinetu premiéra Pakalithu Mosisiliho, čo viedlo k rozpusteniu zákonodarného zboru.

 

Lesotho s približne dvoma miliónmi obyvateľov získalo nezávislosť od Británie v roku 1966.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies