Strašné! Desaťročnej znásilnenej Indke prerušili pokročilé tehotenstvo

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 14:27 • 2 min
Strašné! Desaťročnej znásilnenej Indke prerušili pokročilé tehotenstvo

Naí Dillí - Desaťročné indické dievčatko, ktoré bolo obeťou znásilnenia a na to, že je tehotné, sa prišlo až po piatich mesiacoch, absolvovalo interrupciu a bolo presunuté do štátneho strediska starostlivosti o deti. Podľa agentúry DPA to dnes oznámili indické oficiálne zdroje.

slovakia

left justify in out

Dievčatko tvrdilo, že ju opakovane znásilnil jej nevlastný otec, ktorého úrady zatkli. Keď sa dievča 10. mája dostalo do nemocnice v meste Rohtak v severoindickom zväzovom štáte Harjána, lekári zistili, že je v 18.-22. týždni tehotenstva. Indické zákony však pripúšťajú prerušenie tehotenstva len do 20 týždňov.

Nemocnica preto požiadala súd o výnimku a justičný orgán ponechal na lekároch, aby rozhodli, čo je pre desaťročné dieťa menej rizikové. Lekári sa rozhodli pre interrupciu, ktorú vykonali úspešne v stredu, povedal dnes hovorca nemocnice.

Následne o ďalšom osude dievčatka rozhodoval oblastný úrad starostlivosti o deti, pred ktorý predstúpilo v pondelok spoločne s matkou, ktorá pracuje ako pomocníčka v domácnosti.

Podľa riaditeľa úradu "sa matka obete viac obávala o osud svojho manžela, ktorý bol zrejme tým, kto znásilnil jej dieťa... Za týchto okolností sme nepovažovali za vhodné ani bezpečné vydať jej obeť do rúk," dodal.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies