Strašné a šokujúce, tvrdí Tony Martin po zrušení Frankfurtu

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 15:16 • 2 min
Strašné a šokujúce, tvrdí Tony Martin po zrušení Frankfurtu

FRANKFURT - Zrušenie piatkových cyklistických pretekov Okolo Frankfurtu ako prevencia pred možným teroristickým útokom sa stretlo s rozličnými reakciami medzi účastníkmi podujatia.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti najlepší nemecký cyklista John Degenkolb, ktorý žije vo Frankfurte a bol jedným z favoritov na víťazstvo, bol veľmi sklamaný. "Akoby som dostal kladivom po hlave. Je strašné, že niekto má takú moc, že prinúti organizátorov zrušiť preteky. Som však presvšdčený, že toto nie je koniec a preteky budú v budúcnosti pokračovať," uviedol Degenkolb (Giant-Shimano), víťaz tohtoročných pretekov Paríž-Roubaix aj Miláno-San Remo.

 

Trojnásobný majster sveta v časovke Tony Martin (Etixx-QuickStep) tiež zostal v šoku, keď sa dozvedel o správe z Frankfurtu: "Je to strašné a šokujúce zároveň, že sa pretekári mohli stať potenciálnymi obeťami útoku teroristov. Je mi ľúto všetkých, ktorí sa zodpovedne pripravovali na preteky a teraz o ne takýmto spôsobom prišli," vravel Martin, ktorý sa v týchto dňoch zúčastňuje na pretekoch Okolo Romandie. Ďalší nemecký cyklista Fabian Wegmann (Cult Energy) zverejnil na sociálnej sieti silný odkaz, pričom použil známy anglický vulgárny výraz: "Žiadne preteky Eschborn! Do pekla s teroristami!" Jeho krajan z tímu Sky Christian Knees bol o čosi zmierlivejší: "Smutné, ale bezpečnosť nadovšetko." 

 

Riaditeľ pretekov Berns Moos-Achenbach to vysvetlil takto: "Je mi to veľmi ľúto, ale nebezpečenstvo bolo príliš vysoké." 

 

Podľa hessenského štátneho kriminálneho úradu preteky vo Frankfurte museli byť zrušené pre podozrenie z možného útoku na ľudí. V blízkosti trate našla polícia strelné zbrane, strelivo a tiež chemické látky, ktoré sa používajú na výrobu výbušnín. Zároveň zatkli islamského extrémistu a jeho manželku, pretože vo svojom dome v blízkosti pretekov zhromažďovali nebezpečný explozívny materiál. Predstavitelia ozbrojených zložiek, ktorí mali mať na starosti bezpečnosť na tomto podujatí, pripustili možnú spojitosť s teroristickým útokom počas nedávneho maratónu v Bostone. Preteky Eschborn Frankfurt mali mať na 1. mája účasť vyše 200 pretekárov. Ich trasa mala viesť cez pohorie Taunus a tiež cez Oberursel, kde žije zadržaný islamistický pár. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies