Strany SaS,OĽaNO-NOVA,Sme rodina nenavrhnú na neobsadené posty svojich poslancov

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 15:21 • 2 min
Strany SaS,OĽaNO-NOVA,Sme rodina nenavrhnú na neobsadené posty svojich poslancov

BRATISLAVA - Poslanecké kluby Národnej rady SR SaS, OĽaNO-NOVA a Sme rodina nenavrhnú na neobsadené posty podpredsedov parlamentných výborov svojich kandidátov. Uviedli to predsedovia klubov Natália Blahová (SaS), Richard Vašečka (OĽaNO-NOVA) a Boris Kollár (Sme rodina).

slovakia

left justify in out

Reagovali na to, že poslancov za ĽSNS nezvolili výbory na posty podpredsedov. Naďalej podľa nich platí dohoda opozičných strán, že tri podpredsednícke miesta vo výboroch sú vyhradené pre predstaviteľov strany Kotleba - ĽSNS.

 

"Dohoda opozície spočíva teda len v rozdelení parlamentných funkcií, nie v tom, že si jednotlivých kandidátov aj navzájom bezvýhradne podporia," zdôraznili strany. Poslanci SaS, OĽaNO-NOVA a Sme rodina hlasujú o podpredsedoch v parlamentných výboroch individuálne.

 

"Bolo a bude na individuálnom zvážení každého opozičného poslanca, ako sa k voľbe nominantov tejto strany postaví," vyhlásili. Vyjadrenia koaličných politikov, ktorí odmietli podporiť poslancov ĽSNS, vníma opozícia ako súčasť snáh skompromitovať ju "jej domnelým príklonom k extrémistom".

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona