Strany konfliktu na východe Ukrajiny sa znova obvinili z porušovania prímeria

NETKY.SK • 7 December 2015, 11:04 • 2 min
Strany konfliktu na východe Ukrajiny sa znova obvinili z porušovania prímeria

MOSKVA/KYJEV - Obe strany konfliktu na východe Ukrajiny sa dnes opäť navzájom obvinili z porušenia prímeria, informovali dnes ukrajinské i ruské tlačové agentúry.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Agentúra Ukrinform uviedla, že od nedele 18.00 h miestneho času vládne sily zaregistrovali 51 prípadov ostreľovania svojich pozícií, pričom boli použité mínomety, granátomety, guľomety a ručné strelné zbrane. Proruské sily útočili najmä v Doneckej oblasti, ale aj v Luhanskej oblasti, kde je situácia obvykle pokojnejšia.

 

Ruská agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na vojenské zdroje samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) uviedla, že vládne sily od nedeľného podvečera vypálili na pozície protivládnych povstalcov najmenej 90 granátov. Najhoršia bola situácia v okrajových častiach mesta Doneck, najmä v okolí letiska. Strieľalo sa z tankov a húfnic.

 

V súlade s dohodou uzavretou na rokovaniach kontaktnej skupiny v Minsku od 1. septembra platí na demarkačnej čiare v Donbase prímerie. V posledných týždňoch sa však táto dohoda stále častejšie porušuje, čo vyvoláva obavy západných garantov mierových dohôd z Minska, ako aj Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), ktorej pozorovatelia v regióne monitorujú dodržiavanie prímeria.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona