Stranu spolupráce v logu Most-Híd nahradí občianska strana

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 14:35 • 2 min
Stranu spolupráce v logu Most-Híd nahradí občianska strana

BRATISLAVA - Most-Híd by mal zmeniť logo strany. Z loga má vypadnúť slovné spojenie „strana spolupráce“.

slovakia

left justify in out

Nahradiť ho má spojenie „občianska strana“. Takúto zmenu by v sobotu mala odobriť Republiková rada. Ako povedal dnes pre agentúru SITA László Solymos, definitívna zmena by mala byť odsúhlasená na sneme. Podľa neho zmena loga však neznamená, že strana sa mení zo strany spolupráce na občiansku stranu. „Spolupráca je naše krédo, ktoré zostáva. V logu sa to zmení, pretože chceme vybudovať občiansku stranu s jasnými postojmi,“ povedal s tým, že Most-Híd zároveň pracuje na občianskej vízii, čo je stranícky dlhodobý program.

 

Republiková rada strany Most-Híd by mala v sobotu odobriť personálnu výmenu vo vedení strany. Poslankyňa NR SR Lucia Žitňanská, ktorá len nedávno vstúpila do strany Most-Híd, by sa mala stať podpredsedníčkou tejto parlamentnej strany. Zároveň vo funkcii by mal skončiť podpredseda Rudolf Chmel, ktorý je tiež poslancom parlamentu. “Žitňanská by mala byť republikovou radou kooptovaná ako podpredsedníčka strany. Chmel skončí s funkciou, ale zostáva v strane, v klube a v parlamente,“ povedal Solymos s tým, že o tejto zmene uvažovali už dlhšie. Stranu potom na jeseň čaká snem, ktorý má túto výmenu potvrdiť. 


Žitňanská bola do roku 2012 podpredsedníčkou SDKÚ-DS. Po tom, čo neuspela s kandidatúrou na post predsedu strany, ponuku zostať podpredsedníčkou odmietla. Žitňanská v decembri 2013 odišla napokon z SDKÚ-DS. Nedávno vstúpila do Most-Híd i do jej poslaneckého klubu. Chmel bol podpredsedom Most-Híd od vzniku strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona