Stranu SaS povedie aj ďalšie štyri roky Richard Sulík

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 13:45 • 2 min
Stranu SaS povedie aj ďalšie štyri roky Richard Sulík

BRATISLAVA - Najsilnejšiu opozičnú stranu SaS povedie aj ďalšie štyri roky Richard Sulík.

slovakia

left justify in out

Rozhodli o tom delegáti dnešného mimoriadneho kongresu SaS. Sulík v tajnej voľbe získal 111 hlasov od 113 prítomných delegátov. Poslanec Európskeho parlamentu, ktorý stranu vedie od jej začiatku v roku 2009, bol jediným kandidátom na tento post.

 

Zmeny nenastanú ani na podpredsedníckych kreslách. Sulík navrhuje do týchto pozícií doterajších podpredsedov Janu Kiššovú, Ľubomíra Galka a Jozefa Mihála. O týchto pozíciách definitívne rozhodne Republiková rada SaS, ktorá by mala zasadnúť ešte v júni. Za generálneho manažéra vymenoval opäť Romana Foltina.

 

"Viem, že mám v strane konštruktívnych kritikov. Práve preto si myslím, že je tento moment cenný, keď sa strana dokázala postaviť za svojho predsedu a vyslala voličom signál, že keď je to potrebné, vieme sa zjednotiť. O to viac sme pripravení prevziať zodpovednosť za našu krajinu," povedal Sulík.

 

Mihál, ktorý kandidatúru na predsedu najskôr zvažoval, považuje za dôležité, že SaS je stabilná. "O vládnej koalícii sa to takto povedať nedá. Našou úlohou je a bude urobiť všetko pre to, aby sa v ďalších parlamentných voľbách situácia na Slovensku zmenila, aby sa zmenila vláda a aby ľudia dostali kabinet, aký si zaslúžia," uviedol.

 

Sulík tvrdí, že v SaS bolo a je miesto na rôzne názory. "Máme na to rôzne úrovne, kde si to vieme vydiskutovať. Ale nemusíme to robiť príliš často a príliš verejne. Ale pluralita názorov zabezpečená bude," uistil.

 

Predsedu si dnes volí aj mimoparlamentné KDH. Sulík na túto tému uviedol, že pravicová liberálna časť je solídne pokrytá stranou SaS a ostáva pravicová konzervatívna časť. "SaS nemá ambíciu túto oblasť pokrývať. Želáme si preto silného a stabilného partnera. Či to bude KDH, OĽaNO-NOVA, alebo nejaká nová strana. Ak má vzniknúť funkčná pravicová vláda, takáto strana musí existovať," uzavrel Sulík.

 

Voľba predsedu strany SaS bola jediným bodom mimoriadneho kongresu liberálov. To, že nakoniec žiadnych protikandidátov Sulík nemal, hodnotil pozitívne. "Novinové články ustáli, nikto to už nerieši, bude kongres, a potom pokoj," povedal pre TASR. Napriek tomu, že podpredsedovia SaS Jozef Mihál a Ľubomír Galko napokon nekandidovali, Sulík pôvodný scenár zachoval a vedúcej straníckej funkcie sa na kongrese najskôr vzdal.

 

Mimoriadny kongres mal podľa Sulíka potvrdiť pripravenosť SaS prevziať po najbližších parlamentných voľbách zodpovednosť za Slovensko. "Aj kongres prispeje k tomu, že budeme pripravení," deklaroval.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona