Straníci SDKÚ na Prezídiu zhodnotia situáciu po odchode Dzurindu a Mikloša

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 11:49 • 2 min
Straníci SDKÚ na Prezídiu zhodnotia situáciu po odchode Dzurindu a Mikloša

BRATISLAVA - Situáciu po odchode Mikuláša Dzurindu a Ivana Mikloša z SDKÚ-DS dnes budú analyzovať straníci na večernom rokovaní Prezídia. Rovnako by malo vedenie politického subjektu prijať stanovisko, či sú za zotrvanie Dzurindu a Mikloša v poslaneckom klube SDKÚ-DS. Po ich odchode by totiž klub pre nízky počet členov zanikol. Odídenci sa vyjadrili, že škodiť nechcú a ak bude záujem vedenia, budú diskutovať.

slovakia

left justify in out

"Som pripravený s nimi rokovať. Je dôležité, aby sme mali klub a ja som za jeho zachovanie," povedal dnes pre TASR podpredseda strany Ivan Štefanec. Diskusiu na túto tému avizoval aj líder strany Pavol Frešo.

 

Rovnako by sa dnes malo pokračovať v debate o zásadných zmenách vo fungovaní strany, ktorých sa dožadoval aj podpredseda SDKÚ-DS Martin Fedor. Práve nimi podmienil svoje zotrvanie v straníckej funkcii. "Zmeny majú byť také, aby umožňovali tejto strane byť funkčnou alternatívou voči vláde jednej strany. Aby to bola vecná a racionálna politika. Strana potrebuje nové tváre, novú agendu a nový reštart," vysvetlil svoje požiadavky minulý týždeň. Čo presne mu v súčasnosti prekáža, povedať nechcel.

 

Dzurinda a Mikloš ohlásili odchod z SDKÚ-DS v stredu (4.6.). Podľa nich mali na vystúpenie dva hlavné dôvody a rozhodli sa minulý týždeň. Jednak to bola nespokojnosť s tým, ako strana funguje a vyvíja sa. "Nechceme ďalej niesť spoluzodpovednosť za tento vývoj. Druhým dôvodom je vťahovanie nás do vnútorných sporov a polemík napriek tomu, že sme sa jasne dištancovali. Ja som verejne odmietol, že by som sa chcel uchádzať o vedúce funkcie v SDKÚ-DS," prízvukoval Mikloš.

 

Frešo im odkázal, že ich kroku ľudsky rozumie. Zároveň tvrdí, že éra týchto politikov skončila a teraz má šancu nová generácia. "Je správne, keď sa k tomu postavili takto, ako by sme mali mať vo vnútri strany napätie. Je to stav, keď sa v strane vymieňa generácia politikov a zdá sa, že takýto odchod k tomuto patrí. Chceme ponúknuť nové tváre a vyrovnať sa s minulosťou," zdôraznil na stredajšej tlačovej konferencii s tým, že s podpredsedami SDKÚ-DS musí pracovať na stratégii, ako byť vo voľbách 2016 úspešní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies