Strana Úsvit chce rovnocenných občanov v Európskej únii

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 15:05 • 2 min
Strana Úsvit chce rovnocenných občanov v Európskej únii

BRATISLAVA - Pre blížiace sa voľby poslancov do Európskeho parlamentu strana Úsvit dnes začala svoju informačnú kampaň. Na kandidátke má 13 členov rôznych profesií s vekovým priemerom 47 rokov. Medzi nimi sú štyri ženy.

slovakia

left justify in out

 "V záujme spravodlivosti, rovnosti a solidarity chceme sa spojiť so stranami európskej ľavice, s ktorými už spolupracujeme, a presadzovať zmeny. Chyba je v systéme. Kapitalizmus plodí stále bohatších a na druhej strane stále máme chudobné regióny, kde je využívaná lacná pracovná sila. Chceme iniciovať zákaz daňových rajov, financie treba vrátiť do reálnej ekonomiky. Zdroje z Európskej únie by mali zvyšovať zamestnanosť a kvalitu života, znižovať chudobu," uviedol na tlačovej konferencii v Bratislave Karol Fajnor, jeden z kandidátov na poslanca Európskeho parlamentu.
     

Aj podľa ďalšieho kandidáta Martina Hraška za ostatné dve desaťročia bohatne iba úzka skupina ľudí a rozširuje sa chudoba. V jednotnom európskom priestore by sme mali byť aj rovnako finančne ohodnotení za prácu. 
     

Podľa Fajnora na Slovensku máme dosť finančných zdrojov, ale sú zle a neefektívne rozdeľované. "Voličov chceme presvedčiť reálnym programom. Naším cieľom je, aby na Slovensku bola radosť žiť, aby sa financie využívali správne. Nie je možné, aby sme stavali byty, ktoré sú prázdne a na druhej strane sa zvyšoval počet bezdomovcov," povedal pre TASR Fajnor.
     

Strana Úsvit podporuje myšlienku európskeho domu, teda celej Európy vrátane Ruska a bývalých republík Sovietskeho zväzu a nie imperiálnu alianciu Nemecka, Francúzska a prostredníctvom Veľkej Británie aj USA. Euroinštitúcie sú značne zdiskreditované a európska integrácia si vyžaduje prestavbu. 
     

Úsvit je ľavicová mimoparlamentná politická strana so sídlom v Humennom. Založil ju bývalý člen KSS Ivan Hopta. Na ministerstve vnútra bola zaregistrovaná 25. mája 2005.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies