Strana Szövetség – Aliancia si zvolila nového predsedu. Lídrom sa stal Krisztián Forró

NETKY.SK • 2 Október 2021, 15:18 • 2 min
Strana Szövetség – Aliancia si zvolila nového predsedu. Lídrom sa stal Krisztián Forró

BRATISLAVA - Doterajší predseda Strany maďarskej komunity (SMK) Krisztián Forró sa stal predsedom mimoparlamentnej strany Szövetség – Aliancia.

slovakia

left justify in out

Zvolili ho v sobotu 2. októbra na ustavujúcom sneme v Šamoríne. Podstatou snemu bola voľba funkcionárov strany. Za podpredsedu bol zvolený doterajší predseda hnutia Spolupatričnosť Szabolcs Mózes.

 

Okrem predsedu bol zvolený aj predseda Republikovej rady, podpredseda a predsedovia platforiem, členovia Republikového predsedníctva, Republikového grémia a povinných komisií. Doterajšieho predsedu strany Most-Híd Lászlóa Sólymosa zvolili za predsedu Republikovej rady.

Maďarskú stranu Aliancia vytvorili po dlhých rokovaniach hnutie Spolupatričnosť, SMK a Most-Híd. Podľa posledného prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnila agentúra Ako formou telefonického dopytovania od 6. do 13. septembra na vzorke tisíc respondentov, by Alianciu volilo 3,8 percenta opýtaných.

 

Agentúra Focus jej zasa vo svojom prieskume pre televíziu Markíza zo začiatku septembra namerala voličskú podporu na úrovni 5,5 percenta, takže Aliancia by sa tesne dostala do parlamentu.
 

Prečítajte si tiež: Dnes sa koná prvý snem maďarskej strany Aliancia, delegáti si zvolia svojho predsedu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona