Strana SNS členstvo Turecka v EÚ nepodporí, Danko by ho potrestal

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 13:15 • 2 min
Strana SNS členstvo Turecka v EÚ nepodporí, Danko by ho potrestal

BRATISLAVA - Útokmi na novinárov a ich postavením pred súd Turecko podľa národniarov dokazuje, že nepatrí do Európskej únie (EÚ). SNS potvrdila, že jeho členstvo nepodporí.

slovakia

left justify in out

"Ak vedela Únia trestať Rusko, mala by dnes v prvom rade trestať Turecko," povedal predseda parlamentu a líder SNS Andrej Danko.

 

Podľa jeho slov sa sústavné porušovanie ľudských práv v Turecku ignoruje. "Je to nesmierne falošné a nehodné Európskej únie chrániacej ľudské práva," uviedol Danko. Pripomína tiež, že aj významní politici EÚ poukazujú, že v súčasnosti Turecko nespĺňa podmienky na to, aby mohlo byt akceptované a prijaté do EÚ.

 

Krajina sa perzekúciami voči ľuďom podľa národniarov vzďaľuje štandardným demokratickým princípom a hodnotám EÚ, čo má mať negatívny vplyv na vzájomné vzťahy.

 

"Vzťahy sú zhoršené. Sloboda slova v krajinách neďaleko našich zemepisných šírok je luxusom, za ktorý sa platí vysoká cena a niekedy nás to môže stáť aj život," doplnil Danko.

 

Poslanci Európskeho parlamentu začiatkom mesiaca vyjadrili obavy nad zhoršením situácie v Turecku v oblasti právneho štátu, ochrany ľudských práv, slobody médií a boja proti korupcii a odsúdili tureckým prezidentom opakovane deklarovanú podporu znovuzavedenia trestu smrti. Obnovenie hrdelného trestu by podľa poslancov spochybnilo členstvo Turecka v Rade Európy a viedlo by k okamžitému ukončeniu rokovaní o pristúpení k EÚ.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies