Strana SNS chytila druhý dych, v parlamentných voľbách to pomôže najmä Smeru

NETKY.SK • 26 Február 2015, 10:12 • 2 min
Strana SNS chytila druhý dych, v parlamentných voľbách to pomôže najmä Smeru

BRATISLAVA - Po posledných parlamentných voľbách sa zo Slovenskej národnej strany (SNS) stal politický outsider. Nielen, že sa vôbec po prvý raz nedostala do parlamentu, ešte okrem toho prišla aj o svoju ústrednú tvár - Jána Slotu. Pád však neskončil a v prieskumoch klesla ešte hlbšie.

slovakia

left justify in out

Dnes sa však ukazuje, že by mohol nastať zvrat. Slovenská národná strana totiž chytá podľa prieskumov z ostatných mesiacov druhý duch, píše denník Hospodárske noviny. Najnovšie čísla agentúry Polis dokonca ukázali, že by dostala viac ako sedem percent voličských hlasov. Teda o dve percentá viac, ako je potrebné, aby sa dostala do parlamentu.

 

"Je to však aj tým, že SNS pomerne výrazne podporovala nedávne referendum, na ktorom sa zviezla. Otázne je, či sa tento posun udrží, alebo opäť spadne nižšie," komentoval situáciu politický analytik Ján Baránek.

 

Ak by sa pritom v budúcoročných voľbách strane podarilo opäť uspieť, tešiť by to mohol najmä Smer-SD. Národniari by totiž pre neho mohli byť spojencom pri vytváraní koalície, v ktorej mohol dosiaľ rátať jedine s KDH.

 

Politológ Pavol Marchevský podotýka, že KDH je pre Smer-SD väčšou hrou na istotu. A to z pohľadu spolupráce, aj voličskej základne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies