Strana Sieť získala na volebnú kampaň úver jeden milión eur

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 11:41 • 2 min
Strana Sieť získala na volebnú kampaň úver jeden milión eur

BRATISLAVA - Predseda Siete Radoslav Procházka ako jej štatutárny zástupca podpísal s českou Fio bankou dohodu o úvere vo výške jeden milión eur, ktorý strana použije najmä na financovanie volebnej kampane. Ide o zvýšenie prvého úveru vo výške 800 tisíc eur, ktorý Sieť získala pred necelým rokom.

slovakia

left justify in out

"Českú banku si vedenie Siete vybralo najmä pre absenciu akýchkoľvek prepojení s miestnym prostredím. Banka pre nás predstavuje dôveryhodného veriteľa s nespochybniteľnými finančnými zdrojmi, čo nám dáva najvyššiu mieru slobody pri presadzovaní našej predstavy o jednoduchom a spoľahlivom štáte," uviedla hovorkyňa Siete Karolína Ducká. Okrem tohto úveru je fungovanie Siete financované aj z členských príspevkov a darov od priaznivcov, ktorých zoznam je pravidelne zverejňovaný na internete. Sieť sa významne opiera aj o činnosť rastúceho množstva dobrovoľníkov. Predseda Siete zároveň udelil Fio banke písomný súhlas, aby nad rámec bankového tajomstva poskytla médiám informácie o základných parametroch úveru, rozsahu ručenia zaň a osobe ručiteľa.


Náklady na letnú kampaň Siete dosiahli 191 244,85 eur. Súčasťou tejto kampane boli májové bilbordy v hokejových dresoch, júnové bilbordy na predstavenie štvorbodového plánu dobrého štátu a júlové bilbordy na podporu dvoch základných prvkov programu Siete, hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčenia schránkových firiem z verejného priestoru. V auguste Sieť neplánuje žiadnu novú kampaň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies