Strana #Sieť obnovuje svoju činnosť

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 13:19 • 2 min
Strana #Sieť obnovuje svoju činnosť

BRATISLAVA - Strana #Sieť chce presadzovať politiku bez škandálov a riešenie reálnych a nie zástupných problémov. O obnovení činnosti dnes informovalo jej komunikačné oddelenie.

slovakia

left justify in out

#Sieť už predtým potvrdila, že sa plánuje zapojiť do novembrových volieb do vyšších územných celkov.

 

Strana #Sieť sa začala rozpadať po parlamentných voľbách v roku 2016, keď sa dostala do Národnej rady SR so ziskom 5,6 percenta hlasov. Následne vstúpila do koalície so Smerom-SD, SNS a Mostom-Híd. Vstup do vlády vyvolal v strane nepokoj, nespokojnosť bola aj s vtedajším predsedom Radoslavom Procházkom.

 

Skončilo sa to odchodmi, čím strana stratila na sile, z parlamentu sa vytratila, už tam nemá žiadneho poslanca. Všetci zo strany vystúpili. Časť týchto poslancov získal Most-Híd a došlo k zmene koaličnej zmluvy. Vládu tak už netvorí štvorkoalícia, ale trojica Smer-SD, SNS a Most-Híd.

 

Predsedom #Siete sa po Procházkovi stal Roman Brecely, ktorý už ale strane tiež nešéfuje. Predsedníctvo poverilo dočasným vedením strany kancelára Mareka Čepka, ktorý bude zastávať funkciu predsedu #Siete do najbližšieho snemu. Ten bude na jeseň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies