Strana #SIEŤ na post ministra dopravy navrhuje Romana Brecelyho

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 16:23 • 2 min
Strana #SIEŤ na post ministra dopravy navrhuje Romana Brecelyho

BRATISLAVA - Kreslo ministra dopravy by mal vo vznikajúcej vláde strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť obsadiť Roman Brecely.

slovakia

left justify in out

Na tento post ho navrhuje strana #Sieť, ktorej má v novom kabinete pripadnúť práve tento rezort. Predstavitelia strany o tom informovali na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

 

Brecelyho na post ministra dopravy navrhol predseda #Siete Radoslav Procházka. Ten túto nomináciu prijal a predsedníctvo strany ju následne schválilo. "Prijal som túto pozíciu, lebo je to odborná pozícia," uviedol Brecely, ktorý je expertom strany pre energetiku a v minulosti zastával viacero manažérskych pozícií.

Podľa Procházku bol práve rozvoj regiónov jednou z tém strany a rezort dopravy je tak pre #Sieť príležitosťou ukázať svoju kompetenciu.

 

Strana zároveň navrhuje na post podpredsedu Národnej rady (NR) SR svojho podpredsedu a zvoleného poslanca Andreja Hrnčiara. Aj jeho na túto funkciu navrhol Procházka a predsedníctvo strany to odobrilo.

 

#Sieti by mali zároveň pripadnúť pozície štátnych tajomníkov v troch rezortoch - na ministerstve obrany, pôdohospodárstva a s najväčšou pravdepodobnosťou aj na ministerstve kultúry.

 

Do ústavnoprávneho výboru parlamentu nominoval Procházka bývalú členku #Siete Katarínu Macháčkovú. Tá pritom minulý týždeň ohlásila svoj odchod zo strany, keďže #Sieť plánuje vstúpiť do vlády so Smerom-SD, SNS a Mostom-Híd.

 

Samotný Procházka nie je nominovaný na žiadnu funkciu. "Ja som sa nikdy na žiadnu funkciu neupínal a pre mňa nikdy žiadna funkcia nebola cieľom, a tak to zostane," konštatoval. Tvrdí, že jeho primárnou zodpovednosťou je nachádzať a presadzovať spoločný záujem všetkých, ktorí tvoria #Sieť. Chce teda pôsobiť ako efektívny predseda strany.

 

Jedným z dôvodov, prečo strane vo vládnej koalícii nepripadol napríklad rezort zdravotníctva, pre ktorý mala vytvorenú pracovnú skupinu aj tím odborníkov, je podľa Procházku to, že premiér ostal strane Smer-SD. #Sieť podľa neho dlhodobo hovorila, že zdravotníctvo musí byť premiérskou témou, kde bude cítiť súhru predsedu vlády, ministra financií a rezortnej ministerky alebo ministra.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies