Strana Sieť mala počas troch mesiacov objednaných 600 billboardov

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 11:49 • 2 min
Strana Sieť mala počas troch mesiacov objednaných 600 billboardov

BRATISLAVA – Strana Sieť mala v máji, júni a júli po Slovensku prenajatých približne 600 billboardov a 35 bigboardov. Ako oznámil dnes na tlačovej besede predseda strany Radoslav Procházka, v auguste a septembri strana nemá objednané žiadne reklamné plochy.

slovakia

left justify in out

Pripustil však, že v septembri Sieť vyjde s ďalšou fázou kampane. Záleží to však od výšky úveru, o ktorom strana momentálne rokuje s jednou bankou. Procházka očakáva, že by ho Sieť mohla získať do konca júla.

 

Procházka ani dnes nepovedal, koľko ho doteraz kampaň stála. Sľúbil však, že výšku sumy za kampaň Sieť zverejní po jej ukončení. Zároveň zdôraznil, že Sieť má tri zdroje príjmov. Jedným je úver, druhým drobné dary od fyzických osôb a tretím členské príspevky. Procházka tvrdí, že členské príspevky má Sieť najvyššie zo všetkých politických strán. Minimálne členské je podľa neho 50 eur. Primátori a starostovia platia 500 eur. Strana má dnes takmer 2 000 členov.

 

Politická strana Sieť získala bankový úver 800 000 eur na financovanie svojej činnosti od českej Fio banky v lete minulý rok. Úroková sadzba úveru je na úrovni jednomesačného EURIBOR-u navýšeného o 3,9 percentuálneho bodu. Úver bude splatený po dvoch rokoch z budúcich zákonných príjmov Siete. Jediným ručiteľom je predseda Siete Radoslav Procházka, ktorý ručí zdedenými pozemkami a tiež pozemkami, ktoré kúpil v 90-tych rokoch. Hodnota pozemkov je však nižšia ako úver.

 

Podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča billboardy, megaboardy či inzercia Siete a Procházkova prezidentská kampaň za posledný rok stáli približne dva milióny eur. To Procházka odmietol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies