Strana Sieť má po roku do 2000 členov, silná je na Orave či Šariši

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 12:40 • 2 min
Strana Sieť má po roku do 2000 členov, silná je na Orave či Šariši

BRATISLAVA - Strana Sieť má po prvom roku od svojho vzniku do 2000 členov.

slovakia

left justify in out

„Blížime sa k dvom tisícom členov, čo za rok fungovania považujem za veľmi slušný základ. Je to o to viac cenné, že máme prísne kritériá vstupu a najvyšší členský príspevok zo všetkých strán. To je ale cena za to, že chceme zostať nezávislí od akýchkoľvek vonkajších vplyvov, aby sme sa mohli sústrediť na reálnu zmenu pomerov a prípravu dobrého plánu pre Slovensko,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA predseda Siete Radoslav Procházka.


Najnižší členský príspevok pre bežných členov je 50 eur ročne, pre poslancov krajských zastupiteľstiev a starostov obcí je členský príspevok 200 eur ročne a pre poslancov parlamentu, členov vlády, primátorov miest a predsedov samosprávnych krajov je členské 500 eur ročne.


Pokiaľ ide o budovanie regionálnych štruktúr, Sieť je prítomná takmer všade, ale nie všade je aj rovnako silná, čo Procházka považuje za prirodzené. „Ešte nás v rôznych regiónoch čaká veľa roboty, ale aj sa na ňu tešíme. Lebo práve regióny, najmä tie, ktoré v rozvojových príležitostiach doteraz zaostávali, majú byť jedným z hlavných adresátov nášho úsilia a plánu jednoduchého a spoľahlivého štátu, ktorý slúži ľuďom,“ konštatoval líder Siete.


Procházku prekvapila regionálna, veková aj sociálna pestrosť ľudí, ktorí Sieti držia palce. „Ani zďaleka to nie sú len mladší a vzdelanejší voliči z väčších miest, je to veľmi prierezové. Mám niekoľko silných zážitkov zo stretnutí aj so staršími ľuďmi, či už na Hornej Nitre, na Orave, v Novohrade alebo na Zemplíne,“ dodal.


Výraznejšiu podporu zaznamenáva Sieť okrem väčších miest v Žilinskom kraji, najmä na Orave, v Šariši v Prešovskom kraji a vo viacerých oblastiach Košického kraja. „Ale máme záujem pokryť našou programovou ponukou všetky regióny Slovenska, a dať rovnomernú príležitosť všetkým regiónom, považujeme to za dôležité,“ uzavrel Procházka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies