Strana SaS žiada pre vyhostenie ruských diplomatov z Česka zvolať Bezpečnostnú radu Slovenskej republiky

NETKY.SK • 18 Apríl 2021, 11:52 • 2 min
Strana SaS žiada pre vyhostenie ruských diplomatov z Česka zvolať Bezpečnostnú radu Slovenskej republiky

BRATISLAVA - Vládna strana Sloboda a Solidarita žiada pre vyhostenie ruských diplomatov z Českej republiky zvolať Bezpečnostnú radu.

slovakia

left justify in out

Strana tak reagovala na mimoriadnu tlačovú konferenciu premiéra Českej republiky Andreja Babiša a ministra vnútra a dočasného ministra zahraničia Jana Hamáčka zo 17. apríla, na ktorej oznámili vyhostenie 18 ruských diplomatov. Identifikovali ich ako pracovníkov ruských tajných služieb. Podľa Babiša a Hamáčka existuje podozrenie, že sa Rusko podieľalo na výbuchu muničných skladov vo Vrběticiach v roku 2014. „Rozhodnutie vlády Českej republiky vyhostiť 18 ruských diplomatov v súvislosti s výbuchom muničných skladov vo Vrběticiach je správnou reakciou na činnosť ruských tajných služieb,“ dodala strana SaS s tým,že tieto správy sú aj pre nich šokujúce.

 

Prečítajte si tiež: V Čechách postriekali kečupom múr ruskej ambasády


Hamáček vysvetlil, že sa rozhodol vyhostiť všetkých zamestnancov ruského veľvyslanectva v Prahe, ktorých české tajné služby identifikovali ako pracovníkov ruských tajných služieb. „Do 48 hodín musí opustiť Českú republiku 18 pracovníkov ruskej ambasády,“ vysvetlil Hamáček, ktorý je aj vicepremiérom. 

 

Súvisiaci článok: Česko vyhostí 18 ruských diplomatov, pretože sú dôstojníkmi tajných služieb 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies