Strana SaS odobrila Ficove slová, že Slovensko príde pri Grécku o veľké peniaze

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 15:16 • 2 min
Strana SaS odobrila Ficove slová, že Slovensko príde pri Grécku o veľké peniaze

BRATISLAVA - Slovensko príde v gréckej kríze o veľké peniaze, tak vníma strana SaS slová slovenského premiéra Róberta Fica po summite EÚ, keď povedal, že téma Grécka sa stáva významnou vnútropolitickou témou aj na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Podobne aj Ficovu narážku na gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa, že si buduje svoju kariéru na úkor iných lídrov, a teda aj premiéra Fica.

 

"S názorom slovenského predsedu vlády v tomto prípade výnimočne súhlasíme. Musíme však podotknúť, že ako stúpenec eurovalov a dogmatickej politiky zachraňovania si je sám na vine," odkázal líder SaS a europoslanec Richard Sulík. Liberáli podľa jeho slov za najväčší problém gréckeho bankrotu považujú neochotu mnohých európskych lídrov priznať elementárnu ekonomickú logiku, že Grécko do eurozóny nepatrí a najlepší spôsob, ako sa vymaniť z krízy, je prechod na drachmu.

 

"Namiesto toho, aby sa rešpektovala ekonomická realita, znova sa vymýšľajú rôzne geopolitické hrozby a katastrofické scenáre. Sú síce postavené na vode, ale majú dodať kvázi argumenty pre pokračovanie v záchranných programoch, ktoré na celej čiare zlyhali," povedal Sulík. SaS súhlasí s výrokom predsedu Rady EÚ Donalda Tuska, ktorý zaznel v utorok (7.7.) na summite EÚ, že súčasná politická garnitúra v Európe je zodpovedná za túto krízu a má zodpovednosť vyriešiť ju.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies