Strana SaS nepodprí skrátené legislatívne konanie k zmene zákona o štátnom rozpočte

NETKY.SK • 13 Máj 2021, 10:15 • 2 min
Strana SaS nepodprí skrátené legislatívne konanie k zmene zákona o štátnom rozpočte

BRATISLAVA - Strana SaS nepodporí skrátené legislatívne konanie k zmene zákona o štátnom rozpočte, pretože je to vec, ktorú chcú prediskutovať a majú viacero otázok ku konkrétnym položkám.

slovakia

left justify in out

Sulík povedal, že strana SaS doposiaľ vždy vyčítala strane Smer-SD omnoho menšie prešľapy v rámci výdavkov zo štátneho rozpočtu a aktuálna vláda ide navyšovať výdavky tiež. Návrh pritom v parlamente predstavil minister životného prostredia Ján Budaj. „Minister financií sa vyberie do Ameriky a poverí prednesením návrhu ministra životného prostredia, takto to nejde,“ reagoval Sulík.

 

Aj exminister financií Ladislav Kamenický je toho názoru, že pri zmene zákona o rozpočte musí byť od začiatku do konca prítomný minister financií. Kamenický Igorovi Matovičovi vyčíta, že už nechodieva do pléna, najmä pri takýchto dôležitých zákonoch by prítomný podľa neho mal byť. „Pán Matovič si behá po prériách po Spojených štátoch a tu sa riešia miliardy,“ povedal Kamenický. Osobné zdôvodnenie návrhu a jeho argumentáciu po jednotlivých položkách by chcel počuť aj predseda parlamentného výboru pre financie a rozpočet za SaS Marián Viskupič. Míňanie financií by podľa jeho slov malo byť opatrné.
 

 

Prečítajte si tiež: Igor Matovič povedal osobne Sulíkovi, že zvažuje zvýšiť DPH na 25%


Novelou zákona o štátnom rozpočte sa majú navýšiť výdavky štátneho rozpočtu o 3,4 miliardy eur, pričom navýšenie výdavkov v súvislosti s pandémiou je o 2,4 miliardy. eur, nepandemické výdavky by mali vzrásť takmer o 1 miliardu. eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona