Strana SaS je proti zavedeniu núdzového stavu a zákazu vychádzania

NETKY.SK • 7 November 2021, 08:53 • 2 min
Strana SaS je proti zavedeniu núdzového stavu a zákazu vychádzania

BRATISLAVA - Koaličná strana Sloboda a Solidarita nesúhlasí so všetkými návrhmi konzília odborníkov, ako riešiť zhoršujúcu sa pandemickú situáciu na Slovensku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Najviac nesúhlasia so zatvorením prevádzok o 22:00 h aj pre očkovaných či zavedeniu núdzového stavu a zákazu vychádzania.

 

img

 

Systémovým krokom na zvýšenie motivácie na očkovanie proti ochoreniu COVID-19, a tým aj na zvládnutie pandémie, je podľa SaS vyslať spoločnosti jasný signál, že pre zaočkovaných sa pandémia skončila.

 

Prečítajte si: Je toto možné?! Konzílium odborníkov navrhuje obmedziť pohyb neočkovaných

 

Konzíliu odborníkov, ako strana tvrdí, navrhla viaceré opatrenia. Niektoré boli akceptované, iné nie. "Napriek nízkemu podielu detí na hospitalizáciách nebol prijatý náš návrh znížiť ich váhu v automate tak, aby pri zachovaní maximálnej možnej bezpečnosti priniesol viac slobody. Taktiež nerozumieme, prečo sa konzílium nestotožnilo s návrhom vysielať vo verejnoprávnej televízii denné reportáže a diskusie s odborníkmi na tému dezinformácií," vyjadrila Jana Bittó Cigániková.

 

img

 

Možno vás zaujme: Branislav Gröhling: Dočasné zatvorenie škôl nie je riešením situácie

 

Podľa SaS by mala byť prioritou najmä motivácia ľudí očkovať sa a nie v zatváraní všetkých prevádzok v bordových a čiernych okresoch aj pre zaočkovaných. Liberáli nevidia riešenie v povinnom očkovaní rizikových skupín, pretože vzhľadom na akútny nedostatok pracovníkov v SR to môže znamenať kolaps zdravotníctva a sociálnej starostlivosti. "Považujeme v súčasnej situácii za rozumnejšie umožniť týmto rizikovým skupinám prísny režim OTP s denným bezplatným testovaním na pracoviskách a zároveň zvýšiť dôraz na vzdelávanie a informovanosť o pomere rizík a prínosov vakcinácie," spomenula Bittó Cigániková.

 

 

Riešením by podľa nej mohlo byť rozšírené zverejňovanie COVID štatistík o mŕtvych a ľuďoch napojených na umelú pľúcnu ventiláciu v rozdelení očkovaní a neočkovaní, otvorenie čakárne na tretiu dávku vakcíny pre všetky vekové kategórie a maximálna sloboda pre očkovaných.

 

Konzílium odborníkov navrhuje obmedziť pohyb neočkovaných v čiernych okresoch. Odporúča tiež obmedziť prezenčnú výučbu v školách s horšou situáciou. Odborníci by tiež zvážili povinné očkovanie pre vybrané skupiny obyvateľov. V červenej a horšej farbe okresu by sa mal podľa odborníkov vyžadovať od zamestnancov test, potvrdenie o očkovaní alebo prekonaní ochorenia.

 

Možno vás zaujme: Ministerstvo zdravotníctva navrhuje lokálny núdzový stav

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies